Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Țara locuită de mulți români unde carnea artificială va ajunge în farfurie în doar doi ani. Se urmărește protecția mediului

Carnea crescută în laborator ar putea ajunge în farfurii în doar doi ani, conform planurilor de reglementare ale guvernului Marii Britanii. Agenția pentru Standarde Alimentare (FSA) va institui primul sistem de testare a calității și siguranței acesteia.

Tehnologia modernă înseamnă că fripturile de mușchi de vită pot fi cultivate în plăci Petri dintr-o cantitate mică de celule de vacă, aceasta fiind văzută ca o alternativă la uciderea animalelor din ferme. În prezent, nicio carne de laborator derivată din celule nu este aprobată pentru consumul uman în Marea Britanie, deși poate fi utilizată în hrana pentru animale de companie, arată publicația The Sun. Profesorul Robin May, consilier științific principal la FSA, a declarat: "Acest lucru este foarte interesant. La nivel internațional, suntem cu siguranță pionieri în acest domeniu”.

"Marea Britanie are un număr relativ mare de vegetarieni, vegani și flexitarieni care caută aceste tipuri de alternative" a mai spus el.

FSA va folosi un grant de 1,6 milioane de lire sterline de la Departamentul de Știință, Inovare și Tehnologie pentru a crea un sistem de testare și aprobare a cărnii de laborator. A primit deja patru cereri pentru produse din carne de vită, pui și rață, și se așteaptă la cel puțin alte 15 în curând. Crearea instalațiilor de producție va dura doi ani.

„Acest lucru ne va permite să ținem pasul cu noile tehnologii utilizate de industria alimentară" a adăugat profesorul May. Carnea cultivată este cultivată prin prelevarea de celule stem de la un animal viu și încurajarea înmulțirii acestora în laborator.

Citește și
actor
Inteligența artificială ar putea înlocui prestația unui actor în viitor. Inclusiv meseria de scenarist e în pericol

Dispunerea celulelor poate fi controlată pentru a crea texturi diferite, cum ar fi parțile mai dure ale fripturii sau cele cu grăsime, mai moi. Producătorii speră că produsele vor reduce cruzimea față de animale, daunele aduse mediului și riscul de dispariție a speciilor.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult