Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Sute de persoane s-au accidentat din cauza poleiului de pe străzi: „M-am dus ca sania”

Your browser doesn't support HTML5 video.

După două zile cu vreme rea, vânt puternic și ninsori, poleiul de pe străzi și trotuare a cauzat probleme serioase în multe localități.

Numai la Secția de Ortopedie a Spitalului de Urgență Cluj-Napoca au ajuns, în mai puțin de 24 de ore, peste o sută de cazuri. Majoritatea pacienților s-au ales cu fracturi grave după ce au căzut pe gheață. În timp ce medicii abia mai fac față consultărilor, curtea spitalului e blocată de ambulanțe, solicitate în special de vârstnici cu fracturi la mâini sau la picioare.

Numai în jurul prânzului, în curtea spitalului erau zece ambulanțe, toate cu pacienți care aveau nevoie urgent de ajutorul medicilor de la Ortopedie. Pentru a nu se bloca întreg fluxul, paramedicii au încercat să-i dirijeze pe ambulanțieri. În tot acest timp, pacienții cu fracturi sunt preluați pe tărgi pe bandă rulantă.

Rudă a unei persoane accidentate: ”Chiar am văzut aici un trotuar care era plin de gheață. Chiar foarte cu grijă a trebuit să umblăm și noi, ca să nu alunecăm. Exact așa a pățit și maică-mea. A căzut pe ghețuș și și-a rupt rotula la piciorul stâng.”

Persoană accidentată: ”Am căzut pe gheață. M-am lovit la spate, aici, la spate. Nu mi-am dat seama că chiar așa o să fie. M-am dus ca sania.”

Citește și
vremea decembrie 2021
Temperaturile scad până la -15 grade. Unde va fi cel mai frig în următoarele două săptămâni

La Ortopedie nu mai sunt paturi libere. În aproape 24 de ore au fost 120 de cazuri. Unii au rămas internați pentru intervenții chirurgicale. Cei mai mulți, majoritatea vârstnici, au ajuns cu fracturi de mâini și picioare.

Horea Benea – medic chirurg Ortopedie: „Pacienții se aglomerează din cauza poleiului, din cauza condițiilor meteo. Camera de gardă este supraîncărcată, din păcate, și spațiile clinicii nu ne permit o distanțare adecvată, nici pacienților. Se constată un flux cel puțin dublu la nivelul camerei de gardă.”

Claudia Gherman - director Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca: ”105 au fost cu leziuni osoase, din care peste 50 au fost fracturi complicate cu deplasare sau cu alte complicații.”

În cele două zile cu vreme rea, autoritățile au trimis aproape o sută de avertismente operatorilor economici care nu au curățat trotuarele de gheață.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult