Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Stele căzătoare în valuri, în noaptea de joi spre vineri. Ce spun astronomii despre curentul Leonide

Stelele căzătoare ar putea fi observate cu o frecvență mai mare în noaptea de joi spre vineri, pentru că se va înregistra maximul curentului de meteori Leonide, transmit astronomii de la Observatorul Amiral Vasile Urseanu.

Astronomii au publicat explicația sumară a fenomenului pe pagina oficială de Facebook a institutului, alături de o hartă.

„Sunt șanse ca în noaptea de 17 spre 18 noiembrie să se vadă mai multe stele căzătoare decât de obicei, pentru că este la maxim curentul de meteori Leonide. Priviți cerul după miezul nopții și până dimineața, poate vedeți ceva. În mod normal se văd 10-15 stele căzătoare pe oră în timpul maximului și se pot face observații și în seara următoare (18 spre 19). Un material mai detaliat găsiți pe site-ul nostru” au transmis reprezentanții Observatorului Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”

Ce sunt Leonidele

Leonidele sunt un roi de meteori care cad radiant din zona în care se află constelația Leo (Leului), de aici venind și numele de Leonide.

Orbita Pământului trece printr-o zonă în care a trecut și cometa 55P/Tempel-Tuttle, care a lăsat pe orbită cantități mari de praf. În luna noiembrie a fiecărui an, Terra trece prin această zonă, iar micile particule de praf intră în atmosferă şi, la frecarea cu aerul, lasă în urmă dâre luminoase, potrivit astro-urseanu.ro.

Citește și
Neil deGrasse Tyson
Un renumit astronom american a avertizat ce se va întâmpla cu asteroidul care va trece pe lângă Terra pe 2 noiembrie

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult