Lecție de istorie, la Călugăreni. O tabără a arcașilor din epoca romană, printre principalele atracții
Your browser doesn't support HTML5 video.
Curioşii au avut ocazia să descopere întreaga viaţă a romanilor şi chiar au încercat tirul cu arcul și au participat la exercițiile militare.
O tabără a arcașilor din epoca romană a invadat pentru câteva ore localitatea Călugăreni. Castrul și așezarea romană de aici sunt unele din cele mai bine cercetate situri arheologice din regiune.
Panczel Szilamer, şef secţie Muzeul Judeţean Mureş: „Tocmai unde suntem este castrul auxiliar de la Călugăreni, una dintre elementele de fortifocație. În secolele doi trei aici staționau în jur de 500 de soldați auxiliari și 1.500-2.000 de civili”.
Pasionații de istorie au avut ocazia să vadă îmbrăcămintea soldațiilor și au văzut cum se trăia, de fapt, în epoca de care sunt fascinați.
Castrul de la Călugăreni, parte din provincia DaciaAlexandru Pop, Asociația Micii Muzeului Zalău: „Echipementele sunt echipamente ușoare, ei luptau fără scuturi. Aveau arcuri, tolbe cu săgeți și foloseau hamatele drept armură”.
Curioșii au fost învățați de arcașii pricepuți cum se trage cu arcul la țintă, iar la final au fost răsplătiți cu diplome.
După exercițiile militare, arcașii s-au retras în tabără, unde au savurat băuturile speciale romane.
Castrul de la Călugăreni face parte din provincia Dacia și a avut ca scop apărarea frontierei estice a ținutului.