Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Soarta norocoasă a unui pui de ciobănesc belgian abandonat, găsit apoi de un polițist

Your browser doesn't support HTML5 video.

De la un pui abandonat în miez de iarnă, la un viitor star al poliţiei din Germania. Acesta este traseul unui ciobănesc belgian găsit de o patrulă de agenți.

Această întâlnire i-a schimbat viața. Un agent l-a adoptat şi l-a trimis la "şcoala de câini poliţişti", unde se descurcă grozav.

Anul trecut, într-o zi geroasă de decembrie, o patrulă de poliţie a găsit un pui de ciobănesc belgian, care tremura prins între nişte paleţi. Agenţii l-au luat şi au decis să îl ducă celui însărcinat cu divizia canină a poliţiei din oraşul Flensburg.

Hauke Messer, poliţist: "Poţi să dai câinele cuiva care şi-l doreşte sau să-l duci la adăpost, dacă nu poţi să-l ţii. De ce să-l abandonezi? De ce să-l laşi într-un loc de unde nu poate scăpa. Nu pot să înţeleg."

Bărbatul a hotărât să adopte jucăuşul animal, pe care l-a botezat Jack. Şi, în scurt timp, şi-a dat seama că noul membru al familiei este potrivit să intre în programul de antrenament al poliţiei.

Hauke Messer, poliţist: "Nu a arătat deloc frică, şi-a dat toată silinţa, a depășit uşor obstacolele. Ce mai făcea? Îmi lua lucrurile şi nu mai voia să le da înapoi. Îi place să stea aproape de mine. Toate astea m-au convins."

A început antrenamentele de câteva luni, iar rezultatele sunt încurajatoare. În plus, şi-a primit deja insigna de câine poliţist.

Hauke Messer, poliţist: "Jack e special pentru mine datorită personalităţii lui şi poveştii lui de viaţă. E câinele pe care mi l-am dorit întotdeauna."

Jack va munci însă alături de poliţişti după ce va încheia şi antrenamentul pentru detectarea drogurilor - adică peste un an.

Hauke Messer, poliţist: "Sper să fie sănătos şi fericit ca acum şi să avem numai patrule fără evenimente neplăcute."

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult