Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Situație revoltătoare în Arad. Metoda „ecologică” prin care un primar depozitează gunoiul

Your browser doesn't support HTML5 video.

Imagini revoltătoare surprinse într-o comună din judeţul Arad, unde chiar autorităţile depozitează pe câmp deşeurile menajere ale localnicilor.

Zona, aflată aproape de albia Mureşului ,este plină de gunoaie, şi a devenit o bombă ecologică.

Primarul spune că a luat această decizie, după luni de zile în care oamenii au stat cu mormanele de resturi în fața casei. Firma care a câştigat licitaţia pentru colectarea deşeurilor a dat faliment, iar responsabilii nu au găsit până acum soluţii inteligente.

Aceasta este soluţia aşa zis "ecologică" găsită de primăria din comună Păuliș.

În vara anului trecut, firma care a câştigat licitaţia pentru colectarea deşeurilor din zonă a dat faliment.

Citește și
gunoi
Românii revoltați că trebuie să colecteze selectiv gunoiul. "Dacă o fi zăpadă, cum mă duc?"

Drept urmare pentru că oamenii au rămas cu mormanele de gunoi autorităţile judeţene au stabilit ca primăriile sunt cele care trebuie să rezolve problema.

Unii edili au încheiat contracte cu un operator din zonă care are o groapă de gunoi ecologică însă din motive financiare cel din Păuliş nu a semnat încă o înţelegere.

Aşa că, până la găsirea unei soluţii, a decis să depoziteze, temporar, gunoaiele pe câmpul din apropiere. El susţine însă că le duce, periodic, la o staţie ecologică. Imaginea din teren spune însă altceva.

Ioan Turcin, primar comună Păuliș: „În momentul de față situaţia este una delicată și este scăpată de sub control. Acolo eu am găsit o locaţie potrivită pentru a transporta gunoiul, se depozitează, iar în ziua următoare sunt transportate la un deponeu ecologic.”

Oamenii spun însă altceva. Cei de la Garda de Mediu ştiu de situaţie.

Viorica Graur, comisar şef Garda de Mediu: „Ce se vede este inaceptabil, va fi o contravenţie care se va lăsa cu o amendă şi responsabilii nu doar vor plăti amendă, dar vor trebui să facă şi curăţirea şi igenizarea acestui loc."

Zona în care au fost aruncate deşeurile menajere va trebui curăţată tot pe banii primăriei.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult