Singura soprană din România a urcat pe scena de la Iași, unde a debutat acum 30 de ani. Este premiată cu Oscarul Della Lirica
Your browser doesn't support HTML5 video.
Elena Moșuc a cântat alături de artiștii noii generații, pentru care Opera a devenit deja a doua casă. Și le-a împărtășit din experiența sa.
Artiștii operei din Iași au avut parte de o surpriză. Elena Moșuc, singura soprană din Romania care a obținut, în 2019, cel mai important trofeu al operei mondiale, a revenit acolo unde și-a început cariera. A ținut cursuri de tehnică vocală și a împărtășit din experiența de peste 30 de ani obținută pe marile scene internaționale.
„Există o concurență enormă astăzi, în lume, multe teatre s-au închis, locurile sunt mai limitate. Să se cunoască foarte bine, să își găsească un profesor de canto, un maestro de canto alături de care să lucreze foarte serios”, a spus Elena Moșuc. „Iat-o, în această postură generoasă, de maestră, care, la rândul ei, dăruiește noii generații de cântăreți din experiența și acumulările sale interpretative și tehnice”, a declarat managerul Operei Naționale Iași.
Sălile de concerte sunt din nou pline, iar multe spectacole se joacă cu casa închisă. Artiștii diversifică repertoriul pentru a veni mereu cu ceva nou când urcă pe scenă.
Sorana cântă în corul Operei ieșene de 7 ani și este unul dintre cei mai bine cotați artiști.
„Lumea operei mă inspiră și mă face să mă simt eu și cred că prin cântec putem să arătăm publicului cât de frumoasă este muzica. Cred că asta este menirea unui cântăreț. Acum vâd oamenii mult mai doriți de muzică și frumos, de cultură și asta mă bucură enorm”, a spus Sorana.
Alexandru este bariton și își împarte timpul între scenele din Iași și București. Dar își dorește mai mult, așa că este încântat să afle mai multe de la cei care s-au făcut remarcați pe scenele internaționale.
„Mi-aș dori să cânt pe toate scenele lumii. Avem multe de învățat, noi, cei din tânăra generație”, a spus Alexandru.