Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Simulare de luare de ostatici lângă Ploiești. Au fost implicați aproape 100 de oameni

Your browser doesn't support HTML5 video.

Confruntările tot mai violente dintre clanurile interlope obligă autoritățile să fie permanent în alertă.

Miza este uriaşă: salvarea de vieţi omeneşti. Tocmai de aceea, Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei a simulat joi, lângă Ploieşti, o luare de ostatici, operaţiune în care au fost implicaţi aproape o sută de oameni.

Exerciţiul Brigăzii Speciale a Jandarmeriei simulează o luare de ostatici într-o fostă unitate militară din Strejnicu-Prahova. Potrivit scenariului, în centrul Ploieştiului ar fi avut loc un conflict armat între două clanuri interlope.

De fiecare dată există riscul ca negocierile să eşueze, iar suspecţii să devină violenţi. Este practic momentul în care echipele de asalt intervin tocmai în ideea de a salva viaţa celor care au fost luaţi ostatici.

În situaţiile cu luări de ostatici, în reuşita misiunii care nu înseamnă altceva decât salvarea de vieţi omeneşti, depinde în mare măsură de echipele de asalt, dar şi de punctul de comandă, acolo unde se colectează infromaţii dintre cele mai diverse: de la dispunerea locului în care are loc criza, până la identificarea şi neutralizarea suspecţilor.

Citește și
Pompieri
Exercițiu de amploare, în Mureș. Scenariul: O localitate a fost măturată de un taifun și sunt numeroase victime

Luptătorii Brigăzii Speciale a Jandarmeriei se bazează în astfel de situaţii de risc şi pe monitorizarea din aer cu dronă, pe camerele de supraveghere de înaltă fidelitate montate în zona de criză și pe accesarea în timp real a bazelor de date. De la distanţă, lunetiştii culeg informaţii despre ţinte și sunt gata să le neutralizeze dacă lucrurile scapă de sub control.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult