Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Sf. Andrei și Ziua Națională, într-un singur weekend. "Ne aşteptam să fie o vacanţă"

Your browser doesn't support HTML5 video.

Weekend-ul în care românii au sărbătorit şi Sfântul Andrei şi Ziua Naţională, a fost unul plin şi la Sibiu şi în Mărginimea Sibiului.

Vremea a fost una primăvăratecă, aşa că oamenii s-au plimbat, au vizitat târgul de Crăciun şi s-au înfruptat cu toate bunătăţile din bucătăriile românească, săsească şi maghiară.

La Orlat, într-un conac construit pe ruinele unor temniţe din vremea Imperiului Habsburgic, gazdele şi-au aşteptat în weekend, oaspeţii cu mese întinse încă de la primele ore ale dimineatii.

Până să iasă la plimbare în împrejurimi, turiştii au mâncat pe săturate cât să-şi facă curaj de drumeţii şi aglomeraţia din oraş.

Bărbat: "Ne atrage în primul rând frumuseţea locului şi mâncarea şi acum în perioada asta, târgul de Crăciun.

Citește și
Cea mai înaltă clădire din lume, Burj Khalifa din Dubai, a fost luminată în culorile steagului României, de Ziua Națională
Cea mai înaltă clădire din lume, Burj Khalifa din Dubai, a fost luminată în culorile steagului României, de Ziua Națională

Bărbat: "Mă atrag în primul rând oamenii, peisajele, tradiţiile şi nu în ultimul rând infrastructura."

După masă, turiştii au luat la pas târgul de Crăciun din Sibiu, inspirat după modelul vienez.

Andrei Drăgan, manager Târgul de Crăciun Sibiu: "Noi ştim că ziua de 1 decembrie este una dintre cele mai pline zile dintr-un an. Este un cadru foarte frumos de a petrece timpul."

Seara, oaspeţii s-au reîntors la pensiunile şi restaurantele unde muzica românescă de petrecere i-a pus în mişcare şi horele s-au încins.

Cina a fost una bogată, iar preparatele vedetă de 1 decembrie au fost ciolanul, fasolea, mămăliga şi sarmalele.

Femeie: "Ne simţim foarte bine şi ne bucurăm foarte mult că am putut îmbina acest weekend cu cele 2 sărbători. Am vizitat un pic Sibiul, târgul de Crăciun, e foarte frumos."

Ziua Naţională a fost cam scurtă, spun turiştii.

Femeie: "Ne aşteptam să fie o vacanţă mai prelungită, dar cu toate astea profităm de ea aşa cum este."

Petrecerile au ţinut în unele locuri până târziu în noapte, dar marea majoritate a celor cazaţi au plecat dimineaţă spre oraşele lor.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult