Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Scandal în Italia. Credincioșii au părăsit biserica, după ce preotul a criticat vaccinul anti-COVID în timpul predicii

Enoriașii care au asistat la o slujbă într-o biserică dintr-o localitate italiană au părăsit lăcașul de cult după predicilile unui preot antivaccinist.

În timpul predicii de la slujba de sfârșit de an, care a avut loc pe 31 decembrie, preotul a criticat vaccinurile și linia adoptată de guvern pentru a combate pandemia.

Acest lucru s-a întâmplat la Casorate Primo, o localitate din Pavia, la granița cu provincia Milano, a cărei parohie San Vittore Martire face parte din arhidieceza milaneză. Cuvintele preotului paroh Don Tarcisio Colombo au stârnit reacția mai multor credincioși, care s-au ridicat de la locul lor și au părăsit biserica, potrivit presie locale, citată de La Stampa.

Nu este pentru prima dată când preotul paroh este contestat de credincioși. S-a mai întâmplat în urmă cu câțiva ani, iar plângerea a fost ridicată și cu acea ocazie de ziarul "La Provincia Pavese".

Atunci, Don Tarcisio Colombo fusese definit, cu acea ocazie, "Parohul anti-Greta". Motivul: poziția sa față de activista suedeză Greta Thunberg, pe care preotul paroh o definise astfel: "modelul Greta, un pericol pentru tineri". Orașul în acea împrejurare, așa cum a relatat ziarul local, fusese divizat, declanșând protestul a numeroși cetățeni.

Citește și
preot
Un preot din Moldova refuză să înmormânteze persoanele vaccinate: ”Eu nu vreau să-mi iau asupra mea așa păcat de moarte”

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult