Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Șase tineri pe un scuter, în orașul Sibiu. Motivul pentru care poliția nu le poate face nimic VIDEO

Șase tineri au fost filmați în timp ce mergeau cu un scuter prin orașul Sibiu, dar poliția nu le poate face nimic, pentru că înregistrarea video în care au apărut aceștia nu a fost realizată cu mijloace omologate.

 

Nu mai puțin de șase tineri s-au urcat pe un scuter și au mers pe o stradă din municipiul Sibiu, scrie Ora de Sibiu. Din fericire, teribiliștii au scăpat nevătămați, deși o tragedie se putea oricând produce.

 

Tinerii au încălcat mai multe norme rutiere, doar amenda pentru transportul mai multor persoane pe un astfel de vehicul ajungând la 1.160 de lei.

 

Citește și
accident
Un bărbat și fiica lui, spulberați de un tractor în timp ce se aflau pe scuter. Șoferul a fugit de la locul accidentului
Polițiștii nu se pot autosesiza

 

”Transportul mai multor persoane decât numărul de locuri prevăzut pentru vehicul se sancționează cu amendă cuprinsă între 870 și 1.160 de lei. Evident, sunt mai multe aspecte de luat în calcul înainte de constatarea caracterului contravențional al faptei și vorbim aici despre faptele de natură penală cum ar fi conducerea fără permis, conducerea unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat și altele”, a declarat Elena Welter, purtător de cuvânt al IPJ Sibiu.

Cu toate acestea, cei șase tineri nu vor păți nimic, pentru că poliția nu se poate autosesiza, din moment ce filmarea nu a fost realizată prin mijloace omologate.

”Menționăm faptul că, în conformitate cu articolul 109, aliniatele 1 și 2 din OUG 195/2002R privind circulația pe drumurile publice, constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor se realizează direct de către polițistul rutier ori cu ajutorul unor mijloace tehnice certificate, omologate și verificate metrologic”, explică Elena Welter.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult