Modifica setarile cookie
Toate categoriile

S-a deschis târgul de Paște de la Sibiu. Organizatorii au pregătit anul acesta o surpriză pentru turiști

Your browser doesn't support HTML5 video.

Târgul de Paște de la Sibiu și-a deschis porțile în acest weekend, iar vizitatorii nu au ezitat să apară.  

Oamenii s-au bucurat de bunătațile din Piața Mare și au căutat cadouri pentru cei dragi. Alții au profitat de zonele de relaxare și au făcut fotografii. 

50 de căsuțe de lemn sunt deschise la Târgul de Paște de la Sibiu. Vizitatorii sunt așteptați cu dulciuri, cozonaci și pască, toate făcute în casă.

Doina, artizan: „Noi am venit din Bucovina cu pască, cozonaci, salam de biscuiți, prăjitură cu mere, dovleac, totul tradițional cum se făcea mai demult, fără chimicale, conservanți".

Nu lipsesc nici ouăle colorate, jucăriile sau micile suveniruri. Oamenii pot găsi inclusiv decorațiuni de Paște sau cadouri pentru cei dragi.

Citește și
Meniu traditional de Paște
Ce cuprinde un meniu de Paște. Cum sa pregătești fiecare fel de mâncare tradițional

Manuela Carabulea, artizan: „Sunt ouă lucrate pe polistiren. Am folosit tehnica decupajului, o îmbinare între diferite tipuri de lacuri, vopseluri și foarte multă voioșie".

Nicu Scheau, artizan: „Găsim tot felul de săculeți, flori pentru ceai, odorizante de cameră, de mașină, uleiuri esențiale, apă florală, ulei de corp, seturi cadou".

Târgul atrage oamenii că un magnet în Piața Mare din Sibiu.

Turist: „Mă bucur că oamenii locului pot să vină să-și expună aici produsele, e chiar grozav. Chiar ai ce alege. Au fost foarte bine împărțite chioșcurile".

Cuplu: „Am plecat de acasă să facem ceva cumpărături, cadouri pentru cei dragi".

Inclusiv străinii ajung aici.

Turist: „E frumos. Îmi place amestecul cultural. Suntem cercetași în trecere și ne simțim bine".

Turist: „Lumea se distrează, oamenii zâmbesc, se simt bine, mâncarea e bună din ce văd și muzica la fel".

Anul acesta târgul vine și cu o premieră. Organizatorii au pregătit o zonă verde, unde oamenii pot lua o pauză ca să citească, să facă fotografii sau doar să se bucure de soare.

Andrei Drăgan, organizator târgul de Paște de la Sibiu: „Acesta este un spațiu pe care l-am gândit noi un pic mai verde, dacă vrei să stai un pic, poate să te relaxezi. Este și cu o zonă verde. Îți dă un pic atmosfera de primăvară".

În plus, copiii pot să participe la diferite ateliere de creație sau chiar la o vânătoare de ouă. Târgul de Paște de la Sibiu a ajuns la cea de-a 11-a ediție și își va închide porțile 18 aprilie.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult