Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Românii care susțin că au văzut OZN-uri pe cer. „Sunt extratereștri! Nu sunt sateliții lui Elon Musk”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Sateliții lui Elon Musk au ajuns, joi noapte, pe cerul României. Cei care nu au știut ce se întamplă, au început să posteze fotografii pe rețelele sociale și să dezbată situația în fel și chip. Șirul de luminițe nu are legătură cu alte civilizații.

Dimpotrivă, sateliții furnizează internet în zonele greu accesibile de pe glob.

Sateliții companiei Starlink au putut fi observați în mai multe locuri din România, deplasându-se cu viteză, unul în spatele celeiluilalt. Deși în nenumărate rânduri specialiștii au explicat că fenomenul este unul cât se poate de normal, oamenii se lasă greu convinși că nu este ceva necurat la mijloc.

Reporter: Sunt niște sateliți.

Femeie: „Nu sunt, domnule! Sunt extratereștri”.

Citește și
cip creier
Elon Musk a primit undă verde pentru a implanta cipuri în creierele oamenilor. Anunțul făcut de FDA

Reporter: Deci nu credeți că sunt sateliții lui Elon Musk?

Femeie: „Nu, nu cred”.

Femeie: „Cine știe ce se întâmplă și în cer. Nu vedeți că totul este dat peste cap? Clima... Dar nu mă gândesc la extratereștri”.

Sateliții sunt ușor de observat atunci când cerul este senin, pentru că zboară foarte jos, la aproape 450 de kilometri faţă de noi, şi sunt foarte rapizi. Au o viteză 28.000 de kilometri pe oră.

Tudor Mihăescu, muzeograf la Observatorul Astronomic Amiral Vasile: „Punctele pe care le vedem pe cer sunt sateliții lui Elon Musk. Sunt în jur de patru mii de sateliți lansați în spațiu, iar scopul lor este să furnizeze internet acolo unde nu există. Cum ar fi oceanele, zonele muntoase, deșert. Zonele foarte izolate”.

Tineri: „Ideea este bună pentru a aduce internet în zone în care nu este. Nu este ceva de speriat. Sateliți pe cer sunt cu nemiluita. Că este unul în plus... Cine a folosit GPS vreodată, știe despre ce e vorba. Să se ascundă sub pietre atunci”.

Zilele trecute au fost lansați încă 50 de sateliți, iar fizicienii spun că tocmai de aceea pot fi văzuți și pe cerul nostru.

Claudiu Tănăsălia, fiziacian: „Se întâmplă că, imediat după lansare, traiectoria lor să treacă deasupra României. În următoarele zile, ei se vor dispersa și își vor lua fiecare locul în configurația mega-constelația Starlink, așa se numește”.

Până în prezent, Elon Musk a lansat aproape patru mii cinci sute de sateliţi pe orbită, din cei 30.000 pentru care are autorizaţie.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult