Românii au început pregătirile pentru noaptea de Revelion. Cele mai căutate alimente în magazine
Your browser doesn't support HTML5 video.
Cum o petrecere reușită începe la cumpărături, magazinele sunt iarăși pline, doar că, acum, verdețurile, fructele și brânzeturile sunt mai căutate decât carnea și cârnații.
Cei care vor petrece Revelionul acasă, cu familia ori cu prietenii, și-au făcut deja listele de cumpărături. Încearcă să ia totul din vreme, ca să evite aglomerația din ultimele zile.
Cumpărător: „Carne pentru încă o porție de sarmale, varză pentru sarmale, carne de porc, câteva legume, fructe, pâine, un cozonac, deci o cumpărătură complementară celei făcute pentru Crăciun. Am zis că acum e un moment bun înainte de aglomerația aia de pe 30-31”.
Cumpărător: „Carne tocată”. Reporter: „Pentru ce?” Cumpărător: „Pentru sărmăluțe, pentru ciorbiță. Am luat-o pe ultima. Am luat ciuperci, să facem o salată de ciuperci”. Reporter: „Ce mai aveți în coș?” Cumpărător: „Niște pui, pâinică”.
Alții merg direct la raioanele cu brânzeturi, fructe și legume.
Cumpărător: „Telemea, brânză, ce mai avem nevoie, ce s-a terminat de Crăciun, ce-am folosit, refacem stocul pentru Revelion. Dar mai puțină carne, că, părerea mea, s-a mâncat destul de Crăciun și trecem pe ceva mai ușor, pe brânză, legume, fructe”.
Cumpărător: „Diverse pentru meniul de Revelion, că avem un restaurant. Diverse fructe pentru platoul de la aparitiv, ouă, brânză feta, telemea, cașcaval. Sunt foarte multe, adică am o listă extraordinară aici”.
Majoritatea magazinelor vor avea program normal până pe 30 decembrie, dar vor fi deschise inclusiv pe 31, când vor avea program scurt.