Modifica setarile cookie
Toate categoriile

România devine capitala muzicii clasice. Peste 3.600 de artiști din 11 țări vor fi prezenți la Festivalul "George Enescu"

Your browser doesn't support HTML5 video.

România devine capitala muzicii clasice pentru următoarele patru săptămâni. Duminică începe o nouă ediție a Festivalului Internațional "George Enescu", emblematic pentru Capitală și cel mai mare eveniment cultural din țara noastră.

Pentru cele 90 de concerte, artiști din toată lumea au început să ajungă în București. La Ateneul Român sunt deja repetiții. Organizatorii așteaptă peste 3.600 de artiști din 11 țări.

Ritmuri diverse din repertoriul lui George Enescu s-au auzit într-o acustica impecabila.

Dirijorul orchestrei Naționale a Frântei precum și a celei din Koln, Maestrul Cristian Macelaru este în acest an directorul artistic al festivalului George Enescu.

Dirijorul Cristian Macelaru, directorul artistic al festivalului: "Mi-am dorit întotdeauna să pot contribui în viață culturală din România, deoarece e o viață atât de bogată și o cultură atât de profundă... Este un festival cunoscut peste tot în lume, care aduce onoare și mândrie României. Ecourile muzicii pe care noi o cântăm se aude peste tot în lume, toată lumea vorbește despre Festivalul Enescu".

Citește și
Festivalul Internaţional George Enescu se desfășoară în sistemul unei loterii. Cum se pot achiziționa biletele
Festivalul Internaţional George Enescu se desfășoară în sistemul unei loterii. Cum se pot achiziționa biletele

Reporter: "Înseamnă că festivalul are un viitor frumos, promite un viitor frumos...".

Dirijorul Cristian Macelaru, directorul artistic al festivalului: "Adevărat! Promite un viitor foarte bogat. Pentru țara noastră, dar pentru o societate globală a muzicii și a culturii. Faptul că noi contribuim prin muzică, cultură la nivel global e foarte important ca societate".

Anul acesta, festivalul George Enescu va aduce pe mai multe scene din București unele dintre cele mai mari orchestre din lume. Concertele majore vor avea loc la Sala Palatului, o clădire cu o capacitate mai mare.

Pe de altă parte, concertele de la Ateneu sunt gândite să prezinte orchestrele într-un context mai intim, în atmosfera clădirii în stil neoclasic din centrul Capitalei.

Cristina Uruc, director Artexim, organizatorul festivalului: "Partea pe care publicul o vede durează 29 de zile. În schimb, noi lucrăm de cel puțin un an să pregătim această ediție. Festivalul Enescu a fost dintotdeauna, de la prima ediție, din '58, văzut extrem de bine în scena muzicală internațională. A căpătat mult mai multă vizibilitate și încredere din partea artiștilor care de data aceasta își doresc să fie la București. Din ce în ce mai mulți își doresc să fie la noi, în programul nostru". În București vor ajunge Orchestra Simfonică din Londra, Orchestra Filarmonică din Viena și Orchestra Națională a Frântei, Festivalul vă începe duminică, la Sala Palatului, cu filarmonica George Enescu din București.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult