Rezidențiat 2021. Ce punctaj trebuie sa obțină medicii pentru a promova
Concursul se va desfășura în centrele universitare din București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara.
Concursul se va desfășura sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, identice pentru toate centrele universitare, pe o durată de patru ore.
Alegerea unui loc sau post este condiționată de obținerea unui punctaj minim de promovare de 60% din punctajul maxim realizat la nivel național pentru cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu.
Conform Ministerului Sănătății, ocuparea locurilor / posturilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obținut, în limita locurilor / posturilor publicate la concurs, alcătuindu-se o singură clasificare națională pentru fiecare domeniu.
Candidații posesori ai diplomei de medic obținute în România ori întrun alt stat membru al Uniunii Europene, precum și candidații din Republica Moldova, absolvenți cu diploma de licență obținută în ultimii 5 ani la Universitatea de Medicină și Farmacie Nicolae Testemițanu din Chișinău pentru locurile fără plata taxelor de școlarizare, dar cu bursă, oferite românilor de pretutindeni de către Ministerul Educației, conform Legii nr. 299/2007 privind sprijinul acordat românilor de pretutindeni, republicată, cu modificările și completările ulterioare, susțin concursul în aceleași condiții precum cetățenii români, însă concurează pe locurile publicate de acest minister, care le va distribui pe centrele universitare.
Rezidențiat 2021. Cum se face accesul în sala de concurs?
Candidații vor putea intra în sala de concurs în care au fost repartizați începână cu ora 08:30.
La intrare, aceștia trebuie să se legitimeze în fața șefului de sală cu buletinul / cartea de identitate sau cu pașaportul, documente ce trebuie să fie în termen de valabilitate. Cei fără un astfel de document valabil nu sunt primiți în sala de concurs. Candidații au obligația de a respecta toate măsurile igienico-sanitare impuse de organizatori.