Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Record mondial la cântat colinde. Peste 70.000 de oameni au cântat la unison cântece de Crăciun

Your browser doesn't support HTML5 video.

Record mondial la cântat colinde. Peste 70.000 de oameni s-au adunat pe un stadion din Dortmund, Germania, și au intonat la unison cântece de Crăciun.  

Evenimentul e organizat anual în preajma sărbătorilor, dar niciodată nu s-au strâns mai mulți doritori ca acum.

73.000 de oameni au umplut tribunele acestui stadion din Dortmund. Pentru ca atmosfera să fie de poveste, spectatorii au fost încurajați să își aprindă lanternele de la telefoane.

În repertoriu au fost colinde tradiționale germane, dar și unele internaționale. Evenimentul este așteptat cu nerăbdare de localnici și, de un an la altul, se strâng tot mai mulți participanți.

Părere este împărtășită și de experții Guinness Book, care i-au acordat corului stadionului din Dortmund un titlu onorific ce are puțin de-a face cu fotbalul, dar foarte mult cu atmosfera.

Citește și
Jocurile Insulelor Oceanului Indian
Busculadă pe un stadion din Madagascar: 13 morți și peste 100 de răniți. Printre victime se numără și copii | VIDEO

Carsten Cramer, directorul general al clubului de fotbal Borussia Dortmund: „Titlul contează mai puțin. Suntem pur și simplu fericiți că atât de mulți oameni au fost prezenți. Acum este un record bine stabilit. În 24 de ore, 73.000 de oameni au cântat împreună colinde de Crăciun".

Clubul de fotbal va dona cea mai mare parte a încasărilor în scopuri caritabile.

Participant: „Nu sunt un fan al echipei Borussia Dortmund, dar tatăl meu și fratele meu sunt mari fani și de aceea am venit”.

Participant: „Eu sunt de fapt fan al echipei „Armenia Bielefeld”, dar pe stadionul nostru nu se cântă colinde, așa că am venit la Dortmund”.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult