Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Proteste în Italia. Doi bărbați, achitați de acuzația de viol pentru că victima era ”urâtă”

Decizia unui tribunal din Italia din 2017, dar dezvăluită abia acum, a provocat proteste din partea oamenilor, care s-au adunat marți în fața sediului instituției din Ancona.

Potrivit New York Post, nemulțumirile au fost provocate de faptul că doi bărbați au fost absolviți de acuzația de viol după ce judecătorii au decis că victima era ”prea masculină” ca să fie dorită de atacatori.

Aproximativ 200 de protestatari s-au strâns la inițiativa unor femei, care s-au declarat revoltate de opinia judecătorilor, care crede că o femeie ”băiețoasă” nu ar putea fi victima unui viol. Hotărârea judecătorească a fost făcută public în urma unui apel câștigat la Curtea Supremă din Italia, care a decis rejudecarea procesului.

Ambii bărbați, ale căror nume nu au fost date publicității, au fost inițial condamnați în 2016 pentru violarea unei femei de origine peruană, potrivit The Guardian. Nici numele femeii nu a fost făcut public, potrivit legilor italiene, însă procurorii au spus că avea 22 de ani când a fost agresată, în 2015.

În urma apelului din 2017, cei doi bărbați au fost achitați definitiv de 3 judecătoare, care au motivat decizia prin faptul că declarațiile victimei nu sunt credibile, deoarece ea arată ca un bărbat și prin urmare nu este suficient de atrăgătoare ca să fie atacată sexual.

Citește și
Matthew Mode, Matteo Politi, medic, fals, italia, - 2
Decizia tribunalului în cazul medicului fals italian. Ce se întâmplă cu Matteo Politi

”A fost dezgustător de citit. Judecătorii și-au exprimat diverse opinii pentru achitarea lor, însă una a fost că acuzații au spus că nici măcar nu o plac, pentru că este urâtă. De asemenea, au scris că o fotografie arată acest lucru”, a spus și avocatul victimei, Cinzia Molinaro, pentru The Guardian.

Acest caz a fost mutat la un tribunal din Perugia și, deocamdată, nu se știe dacă femeia care a fost victimă va fi prezentă din nou la proces, deoarece s-a mutat înapoi în Peru.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult