Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Profesorul din Neamț dat afară pentru că cerea poze nud unei eleve, repus pe funcție de instanță. Va primi și bani retroactiv

Profesorul de matematică din Neamț dat afară pentru că cerea poze nud unei eleve a fost reintegrat în învățământ prin decizia instanței. În plus, cadrul didactic judecat pentru hărțuire sexuală va primi și salariile retroactiv.

Tribunalul Neamț a decis reintegrarea în învățământ a profesorului de matematică dat afară de la Liceul Dimitrie Leonida din Piatra Neamț pentru că a hărțuit sexual o elevă, căreia îi cerea insistent poze nud, scrie Monitorul de Neamț.

Mai mult, acesta va primi salariile retroactive, din luna ianuarie până la data reintegrării.

„Am auzit despre faptul că profesorul Pipirigeanu ar fi avut câştig de cauză la instanţa de contencios administrativ a Tribunalului Neamţ, dar până nu primim hotărârea şi motivarea acesteia nu ne putem pronunţa. Noi suntem pentru respectarea legii şi desigur că va trebui să acceptăm şi hotărârea instanţei, dar, în acelaşi timp, dacă aşa stau lucrurile, vom face şi noi recurs, ca instituţie, pentru că suntem parte în proces, aşa cum sunt sigur că vor face recurs şi cele două unităţi şcolare la care cadrul didactic este titular. Ne rezervăm acest drept procesual, pentru că apreciem în continuare că faptele care i-au fost puse în sarcină profesorului sunt incompatibile cu prevederile Statutului cadrelor didactice. Credem în continuare că articolul 260 din Legea 1/2011, a Educaţiei, a fost încălcat şi că prin comportamentul său profesorul a adus grave atingeri învăţămîntului, în general“, a declarat Mihai Obreja, inspector şcolar general Neamț.

 

Citește și
Liceu Piatra Neamț
Directoarea care a apărat un profesor acuzat de hărțuire sexuală a fost demisă. Va fi audiată la poliție
Directoarea adjunctă a dat vina pe elevă

 

Acesta a mai spus că atât Inspectoratul Şcolar, cît şi şcolile au fost reprezentate în instanţă de juristul instituţiei coordonatoare a învăţământului nemţean.

”Credeam că trimiţi o poză cu tine goală, că de matematică sunt sătul”, i-ar fi scris la un moment dat profesorul elevei sale.

Aceasta a reclamat incidentul directoarei adjuncte care a considerat însă că nu este problema şcolii, întrucât hărţuirea nu a avut loc în incinta şcolii, iar eleva este majoră.

În plus, directoarea adjunctă a acuzat eleva că şi-a ales o clasă nepotrivită, respectiv profil de mecanică. Pentru acest lucru, directoarea a fost ulterior demisă.

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult