Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Preparatele preferate de bucureșteni la Street Food Festival, pe Bulevardul Kiseleff. Câţi bani au scos din buzunar

Your browser doesn't support HTML5 video.

A fost o atmosferă de zile mari în acest weekend în Capitală, unde mii de oameni au ieșit la primul festival de street food din acest an. Au avut de unde alege!

Doar că, din cauza aglomerației, au fost nevoiți să stea la coadă pentru preparatul preferat, indiferent că vorbim despre meniurile clasice, la grătar, sau cele mai exotice.

Bulevardul Kiseleff din Capitală s-a transformat duminică la amiază, într-un adevărat furnicar, unde mii de oameni au mers să încerce preparate din toate colțurile lumii. Mâncare italienească, thailandeză, mexicană sau sârbească - toate au fost pregătite în cele 60 de rulote înșirate pe stradă. Bărbat: „Încă nu știm, avem prea multe variante și ne e greu să ne hotărâm.” Burgerii au sfârăit toată ziua pe gratare, în diverse formule: căutați au fost cei clasici de vită, dar și cei pe baza de vegetale, sau somon. Prețurile pornesc de la 39 de lei pentru un burger și ajung la 55 de lei pentru un meniu.  Băiat: „Mi-am luat un burger. M-am gândit că e o variantă destul de ok.” Diana Căpitanu, reprezentant comercial: „Anul trecut, în aceeași perioadă, a fost aproape la fel, deci chiar nu s-a văzut diferența momentan, mă așteptam din cauza condițiilor să scadă un pic vânzarea.” Și pleșcavița a fost la mare căutare. Cristian Anton, bucătar: „30 de lei este prețul pleșcovița și 10 lei la cartofi. Este un produs care se vinde foarte bine.” În timp ce unii au așteptat zeci de minute ca să mănânce preparatul preferat, alții s-au așezat unde a fost coada mai mică. Bărbat: „E coada mai mică, la foame care e pe Bulevardul ăsta.” Nici la rulotele unde se pregătesc deserturi nu lipsit cozile imense. Pofticioșii au avut de ales între churros, canoli, waffles și clătite, iar cei care au vrut să se răcoreacă au încercat brioșa cu înghețată. Bărbat: „Cu aromă de melon și caramel. E prima dată, am vrut să încerc.” Subțirică Vasilica, reprezentant comercial: „Este un preț de 32 de lei, e un preț zic eu minim pentru ingredientele pe care le folosim.” Sâmbătă seară, atmosfera a fost completată de muzică live, iar zona era luminată feeric, așa că oamenii au întârziat pe la mese, în grupuri mari. Și în seara aceasta mai puteți prinde o cină gustoasă, în aer liber, pentru că festivalul se închide la ora 23:00.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult