Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Premieră națională. O femeie infectată cu Covid-19 a născut cvadrupleți, la Iași

Your browser doesn't support HTML5 video.

Premieră națională la o maternitate din Iași, suport Covid.

O femeie de 37 de ani, diagnosticată cu coronavirus, a născut cvadrupleți. Surpriza a fost cu atât mai mare, cu cât mama știa că urmează să nască tripleți.

Acum cei cinci pacienți sunt bine, mama a fost transferată din secția ATI în salon, iar bebelușii -negativi la testul pentru coronavirus- sunt monitorizați permanent.

Alexandru, Robert, Lucian și Luca s-au născut pe 9 martie la Maternitatea "Elena Doamna" din Iași, maternitate suport Covid pentru femeile însărcinate din zona Moldovei.

Mama lor, o femeie de 37 de ani din județul Suceava infectată cu coronavirus, s-a internat pe 8 martie știind că va naște, după mai multe investigații medicale, tripleți. La cezariană însă a adus pe lume 4 băieței cu note între 7 și 9 la naștere.

Citește și
maternitatea buna vestire galati
O femeie de 28 de ani cu o formă uşoară de COVID a murit la maternitate, la numai o zi după ce născuse o fetiță

Alina, mama: „Mulțumesc lui Dumnezeu mă simt bine, pot să merg, nu am dureri, sunt bine.

- Cum ați primit vestea că aveți avea 4 feciori?

- Surprinsă, micuțul ultimul a fost o surpriză, o minune, o de toate.

- Cum a decurs intervenția?

- Bine, am avut puține emoții, dar a fost bine, surprinzător, foarte bine.”

Operația de cezariană a fost complicată, spun medicii, pentru că, pe lângă infecția cu coronavirus, mama era cunoscută cu probleme cardiace mai vechi. De aceea, echipa operatorie a fost complexă.

Răzvan Socolov, șef secție obstetrică Maternitatea Elena Doamna Iași: „Pacienta având 34 de săptămâni și o serie de probleme cardiace s-a efectuat cezariana, fiind copii mai mici sunt în secția de prematuri cu o evoluție bună. Această infecție cu virusul sars- cov-2 care a pus unele probleme pentru gravida respectivă, inclusiv tusea și avea o oarecare simptomatologie, dar acum este cu evoluție favorabilă și a ieșit din terapie intensivă"

Gabriel Martinescu, manager Maternitatea Elena Doamna din Iași: „Este o premieră pentru spitalul nostru, este vorba despre o pereche de cvadrupleți, 4 băieți sănătoși. Este un caz complex care a necesitat resurse extinse din punct de vedere medical, vorbim de o echipă numeroasă date fiind și patologiile conexe. Efortul unei asemenea intervenții a fost ridicat"

Bebelușii au fost testați pentru coronavirus, conform protocolului. Ei sunt negativi, motiv pentru care au fost transferați în secția de prematuri a Maternității Cuza Vodă din Iași. Mama lor însă a rămas internată în maternitatea suport Covid-19, fiind transferată astăzi din ATI în salon, în stare bună.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult