Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Poliția de Frontieră, dotată cu o dronă în valoare de 100.000 €. De ce echipamente dispune

Your browser doesn't support HTML5 video.

Poliția de Frontieră are un nou ajutor pentru monitorizarea litoralului și a apelor teritoriale ale României. Este o dronă specială, dotată cu tehnica militară, care poate fi folosită și ziua și noaptea.

Aparatul de zbor, de mici dimensiuni ,este operat de specialiști olandezi, iar datele ajung în timp real la Agenția Europeană pentru Siguranță Maritimă.

Drona a costat 100 de mii de euro şi este dotată cu echipamente speciale. Ea este folosită în lumea întreagă, atât de armată cât şi de forţele speciale de poliţie. Poate zbura prin ploaie, prin ninsoare, iar camera este singura care poate limita zborul în funcţie de vreme, nu drona în sine.

Thomas William Vaage, pilot dronă: „Este mică și foarte la îndemână și se poate asambla foarte repede. În mâna mea am telecomanda, care are atașată o antenă pentru o rază mai lungă. Putem controla totul din dronă.”

Este primul aparat de zbor achitat de Agenţia Europeană Maritima care a ajuns la bordul navei amiral cu care Poliţia de Frontieră patrulează în largul Mării Negre, în apele teritoriale.

Citește și
drona taxi
S-a inventat taxiul-dronă, care te duce la destinație prin aer. Când va face prima cursă

Alexandra Cîrstea, purtător de cuvânt Garda de coastă Constanța: „Noul sistem folosit este un concept modern şi este utilizat în diferite scopuri, inclusiv poluare maritimă, combaterea migraţiei ilegale, combaterea pescuitului ilegal, supravegherea frontierelor dar şi operaţiuni de căutare şi salvare.”

Cherchez Gabriel, comandant nava Garda de coastă: „Am avut un caz cu un velier pe care a trebuit să îl abordăm, cu ajutorul dronei s-a supravegheat întreaga acţiune de la momentul interceptării controlul şi întoarcerea echipei de abordaj la bordul navei proprii.”

Sistemul de monitorizare cu drone se desfăşoară până la sfârşitul anului însă Poliţia de Frontieră doreşte să îl extindă şi în 2021.

Imaginile din drona pot fi văzute în timp real de cei care o operează şi de centrul European de comandă maritimă, la care are acces şi Poliţia de Frontieră.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult