Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Poiana Narciselor, inundată de acorduri muzicale. „Luați acasă doar muzica, narcisele lăsați-le să ne bucurăm de ele”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Concert inedit, ieri, în Poiana Narciselor din comuna Șercaia, județul Brașov. Artiştii Filarmonicii din Brașov au cântat într-un cadru de poveste, pentru a atrage atenția oamenilor să nu mai rupă florile, și să "ia acasă" doar... muzica.

 

Zeci de trecători i-au ascultat bucuroși. Rezervația Naturală Dumbrava Vadului este arie protejată.

Rezervaţia Naturală Dumbrava Vadului, cunoscută mai bine ca Poiana Narciselor, din comuna Șercaia, judeţul Braşov, a răsunat pe acordurile nuzicale aduse de Filarmonica din Braşov. Zeci de turişti şi trecători s-au oprit să îi asculte.

„Ne bucurăm că am avut onoarea să fim ambasadori ai mediului prin muzică" spuneau aceștia.

Artiştii Filarmonicii braşovene au vrut astfel să transmită un mesaj: turiştii să ia acasă DOAR muzica, NU şi narcisele. Asta pentru că Poiana Narciselor, care se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 400 de hectare, atrage în fiecare an mii de turişti, pentru peisajul unic. Din păcate, unii dintre ei, la plecare, iau cu ei şi narcisele - ceea ce în decursul anilor a dus la o scădere a numărului acestora din Poiana Narciselor.

Citește și
Narcise - STIRI
In creierii Muntilor Apuseni se afla o minune a naturii. Poiana Narciselor se intinde pe 5 hectare, formand un covor magnific

Ioan Dragoş Dimitriu manager Filarmonica Braşov: „Ne-am gândit să transmitem oamenilor mesajul de a lua acasă muzica şi să lase narcisele în poiană ca să ne bucurăm de ele."

Paltin Cristinel, primar Şercaia: „Ne aflăm pe cele 7 hectare pe care primăria e proprietară şi s-a lucrat pentru a da posibilitatea tuturor să vadă aceste narcise. Suntem conştienţi cu toţii că mergem să le vedem şi nu le rupem."

Organizatorii susţin că astfel de evenimente inedite vor mai avea loc în judeţ. Urmatorul ar putea avea loc pe cunoscuta Ştrafa Sforii din Braşov.  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult