Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Pedichiură pentru elefanți, la Târgu Mureș. Grădina zoo a fost salon de cosmetică pentru câteva ore

Your browser doesn't support HTML5 video.

La Târgu Mureș a funcționat, preț de câteva ore, un salon de înfrumusețare... neobișnuit. A avut doar două cliente, Tania și Hella, cărora le-a fost făcută pedichiura. Trebuie să știți, însă, că cele două sunt, de fapt... elefănțici.

„Când vezi că elefanţii își ridică piciorul în aer, asta înseamnă că au o problemă. Trebuie să te uiți cu atenție la picior și poți tăia unghiile” spune un îngrijitor de la Zoo.

Și, astfel, grădina zoo din Târgu Mureș s-a transformat în salon de cosmetică. Cele două femele de elefant, Hella și Tania, au stat cuminți la ... pedichiură.

Cei de la zoo spun că astfel de ritualuri sunt importante pentru sănătatea animalelor.

Szanto Janos, director grădina zoologică Târgu Mureș: „Elefanții sunt controlați la toate picioarele, unghiile, după aia vin urechile, trompa, ochiul. E mai bine să fim precauți, să încercăm să prevenim lucruri care după aia sunt foarte dificil de tratat.”

Citește și
elefant
Scenă emoționantă la o rezervație naturală din Thailanda. Cum au fost salvați un pui de elefant și mama sa dintr-un puț

Ziua a fost, oricum, una plină de emoții pentru Tania și Hella. În vizită la ele au venit cei care le-au îngrijit pe când erau pui.

Szőregi Gergely, Zoo Budapesta- fost îngrijitor elefantului Hella: „La Târgu Mureș i-am învățat personal pe îngrijitori cum trebuie să se ocupe de Hella. Ea este un elefant foarte inteligent, cunoaște 30 de comenzi.”

Tania tocmai a împlinit 50 de ani, o vârstă înaintată pentru un elefant în captivitate.

Gomboş Laszlo, îngrijitor: „Sunt foarte inteligenți, comenzile le știu și asta este rutina pe care o facem zilnic de două ori.”

Hella și Tania au rămas singurii elefanți din grădinile zoo din România, după ce, în 2007, primul pachiderm adus la noi în țară s-a stins din viață...

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult