Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Patru bărbați, arestați în Marea Britanie după ce au furat plumb de pe acoperișurile unor biserici

Patru bărbați care au furat bucăți din acoperișurile de plumb a peste 20 de biserici din Marea Britanie au fost condamnați la închisoare.

Paul Buica, Constantin Motescu, Laurențiu Sucea și Mihai Birtu au jefuit bisericile, din Dorset până în Yorkshire, în perioada 2018-2020, conform BBC.

Pagubele materiale pentru toate bisericile s-a ridicat la peste două milioane de lire sterline, a anunțat Curtea de Justiție Lincoln Crown.

Un vicar a declarat că bisericile au fost „profanate” pentru „câteva kilograme de plumb”.

Procurorul Michael Cranmer-Brown a spus că o parte dintre bisericile vizate erau vechi de câteva secole.

„Sunt epicentrul comunităților lor locale. Majoritatea bisericilor aveau o asigurare mică sau nu aveau deloc”, a declarant Cranmer-Brown.

Citește și
hoti acrobati
Console PS5 și telefoane mobile, furate din mers de hoți „acrobați” în Marea Britanie. Poliția crede că ar putea fi români

Judecătorul Sjölin Knight a descris banda de hoți drept „sofisticată, persistentă și organizată”.

„Pierderile sunt suportate de parohii. Comunitățile mici se chinuie să plătească costurile. Sunt infracțiuni foarte serioase, nu din cauza plumbului furat, ci din cauza clădirilor vizate”, a declarant judecătorul.

Toți cei patru bărbați și-au recunoscut faptele. Motescu, în vârstă de 32 de ani, din Sutton Hill, Telford și Sucea, în vârstă de 38 de ani, din Birmingham, au fost condamnați la șase ani și șase luni de închisoare.

Buica, în vârstă de 25 de ani, din Birmingham, a fost condamnat la șase ani de închisoare și Birtu, din Evesham, a fost condamnat la 43 de luni de închisoare.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult