Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Patiseria pe care nu trebuie să o ratezi dacă mergi în Milano. Croissantele sunt celebre în acest loc

Your browser doesn't support HTML5 video.

Faimosul croissant inventat de vienezi și făcut celebru de francezi a căpătat forme nebănuite datorită unui patiser italian.  

Le-a făcut pe măsura poftei. Adică foarte mari. Clienții care-i trec pragul patiseriei din Milano împart de obicei deliciosul desert pentru că nici prețul nu e mic.

La Milano, capitala modei italiene, turiștii pot savura acum și croissante pregătite după o nouă modă. Sunt foarte mari și viu colorate.

Tânără: „E ceva special, nu găsești așa ceva în altă parte”.

Croissantele uriașe sunt opera lui Errico, un patiser în vârstă de 32 de ani care știe ce are de făcut de la prima oră a dimineții pentru a pregăti aceste opere de artă dulci.

Errico Castagnola, chef patiser: „Am pregătit materia de lucru încă de ieri, am făcut două tipuri de cocă ce se topesc împreună, ca într-un sărut. Cât despre coloranți, folosim ingrediente naturale. În cazul acesta din zmeură”.

Citește și
sandviciuri
Un australian a fost amendat cu 2.000 de dolari pentru că a intrat în țară cu două sandviciuri McDonald's în bagaj

Fiecare croissant este, mai apoi, rulat manual.

Errico Castagnola, chef patiser: „Toată familia...fratele, sora, încă o soră, mama, tatăl și bunicul”.

Pentru Errico desertul pe care îl pregătește are legătură cu un vis din copilărie.

Errico Castagnola, chef patiser: „Ideea mi-a venit când eram copil. Când îmi sărbătoream ziua, torturile mari și elaborate erau prea scumpe. Nu aveam prea mulți bani atunci, dar aveam întotdeauna cornuri uriașe și toți copiii pe care-i invitam puteau să mănânce alături de mine, cu un pic de ciocolată”.

Cofetăria lui Errico are un succes uriaș

Patiserul spune cu mândrie că are croissante pentru toată familia.

Errico Castagnola, chef patiser: „O să lăsăm tava să crească. După 24 de ore sunt gata pentru cuptor. Prima dată le punem 10 minute la temperatură redusă. Apoi le punem la 170 de grade”.

După ce sunt scoase din cuptor, croissantele sunt umplute cu fistic, ciocolată, ori cremă de zmeură. Bineînțeles, dintr-o porție pot mânca mai multe persoane, iar asta face ca prețul de 50 de euro să fie mai ușor de digerat.

Client: „E atât de plăcut la vedere și are un gust foarte bun. Chiar dacă e un pic dificil de mâncat.

Errico vinde în jur de 100 de croasante uriașe într-o zi de weekend, de exemplu. Sunt destui însă și cei care vin aici doar ca să facă o poza deosebită pe care să o posteze pe Instagram.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult