Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Pasionații de mașini retro au colindat stațiunile din Cluj. ”Apusenii au drumuri pe care toți ar trebui să le descoperiți”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Nici măcar vremea urâtă nu le-a stat în cale pasionaților de mașini de epocă, care în weekend au colindat prin câteva staţiuni din judeţul Cluj.

 

Iubitorii de automobile retro, veniți din toată țara, și-au etalat cu mândrie bijuteriile pe patru roți. Unul dintre obiectivele evenimentului a fost promovarea turismului local.

Vedeta târgului a fost un Ford Mustang vechi de mai bine de 60 de ani.

„Un V8, 8 cilindrii în V, are vreo 240 de cai, cred că-i are pe toți acum”.

„Aici e un Mustang, Ford Mustang din 1965, o mașină decapotabilă. Cumpărată în Statele Unite, din Florida, în România a fost adusă în 1996, de un român de la care eu am cumpărat-o”.

Toate mașinile au o poveste aparte. De exemplu, acest Jaguar are și un nume - Freddy.

Citește și
masini de colectie
Maşinile vechi, scoase pe străzi. Cât a făcut un şofer cu un autoturism de acum 80 de ani

„Mașina are personalitate, fiind britanică i-am pus numele Freddy. Această mașină când a fost nouă a fost mașina Ambasadei Olandei din Belgia, după care a stat la colecționarul din Belgia, din Olanda vreo 15 ani, eu am adus-o din Olanda”.

 

Manifestarea s-a numit ”M-am suit în dealul Clujului”

 

„Un Merlin Campbell din anul 1979. Este o producție britanică nu foarte cunoscută. Am văzut-o albastră și m-am îndrăgostit... a fost dragoste la prima vedere”.

„Interiorul este unul destul de spartan, față de domnii de la Jaguar, tocmai fiind pentru curse are turometru imediat lângă șofer”.

Defilarea a avut loc prin stațiunile montane Beliș și Mărișel, iar participanții au comparat locurile de aici cu cele din Munții Alpi.

Bogdan Coconoiu, vicepreședinte Retromobil Club România: „Acest eveniment își propune pe parcursul a trei zile să atingă niște puncte turistice din județul Cluj. Deosebit de încântați am fost să găsim drumuri secundare asfaltate perfect, exact ca în Alpi, deci Apusenii au niște drumuri pe care toți ar trebui să le descoperiți cu mașina de epocă, sau chiar cu motocicleta, cu mașina de zi cu zi”.

Popescu Dan-Sorin, organizator: „Este o acțiune care este menită să promoveze turismul local. Este prima ediție, este o ediție plină de peripeții, ediție plină de emoții din partea organizatorilor, dacă va ieși bine intenționăm să facem și în viitor, anul următor aceeași manifestare, manifestarea se numește cum altcumva decât „M-am suit în dealul Clujului”.

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult