Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Pălăria este din nou la modă în rândul tinerilor. „Este un simbol al eleganței”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Pălăria „nu este doar un accesoriu vestimentar, este un simbol al eleganței.” Această descriere a fost folosită de organizatoarea unei expoziții în cadrul căreia acest simbol vestimentar este piesa de rezistență.

Evenimentul care are loc la Brașov are scopul de a reintroduce pălăria în ținuta de zi cu zi a românilor. Participanții au probat și au aflat cum trebuie această aleasă și purtată în funcție de sezon.

Expoziția "Pălăria – accesoriu, eleganță și mesaj în Brașovul interbelic" a avut loc la Muzeul Civilizației Române. Creatoarea de accesorii Kristina Dragomir, renumită pentru colaborările ei cu vedete internaționale, a fost invitata specială a evenimentului. Ea ne îndeamnă să mergem la specialiști pentru a alege pălăria potrivită.

Kristina Dragomir, creatoare de pălării: „O pălărie de autor și vizita în atelierul unui designer, în afară de varietatea din punct de vedere artistic al modelelor, el poate construi aceste forme surmesur, adică el le poate adapta în funcție de fiecare persoană în parte luând în calcul toate aceste elemente de care povesteam mai devreme: culoarea părului, forma feței, culoarea pielii.”

Cea mai des folosită pentru pălării în ziua de azi este fedora, material pe care tinerii îl îndrăgesc și care totodată este unisex, spune creatoarea.

Citește și
Motivul pentru care o capitală europeană a umplut restaurantele cu manechine
Motivul pentru care o capitală europeană a umplut restaurantele cu manechine

În ultimul deceniu, oamenii au început să nu se mai ferească de acest accesoriu și îl combină cu totul felul de haine. Participant: „Nu prea port pălărie, dar acum cred că am să mă gândesc din nou să port pălărie. M-am gândit că îmi turtește părul.”

Liana Stănescu, participant: „Descoperind această expoziție, am început să capăt curaj și acum port săptămânal măcar odată de două ori pe săptămână o pălărie sau o beretă..”

În trecut, pălăriile erau purtate alături de costume pentru a acoperi corpul. Pe atunci se credea că trupul este ceva „grotesc” și doar sufletul trebuie să fie văzut. Oana Țigănuș, creatorul expoziției: „Nu este doar un accesoriu vestimentar, este un simbol al eleganței, al onorabilității, ne arată statutul social și economic al persoanei, naționalitatea, vârsta dar și caracterul și starea de spirit.” Expoziţia va fi deschisă până pe 30 noiembrie.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult