Oamenii au încins ringurile de dans în restaurantele din toată țara, de Crăciun: ”Ne-a fost dor să fim împreună”
Your browser doesn't support HTML5 video.
S-a dansat până spre dimineață și s-a mâncat tot ce s-a gătit. Bucuria a fost cu atât mai mare, cu cât după doi ani în care și-au petrecut sărbătorile în cerc restrâns în case, acum mulți români și-au adunat toți prietenii și s-a petrecut ca pe vremuri.
Dornici de petrecere, oamenii au încins ringul de dans în restaurantele din toată țara.
Au dansat și cu farfuriile în mâini și cu paharele pline.
Petrecăreț: ”Vă pot spune că e un Crăciun cum de multă vreme n-am mai făcut.''
Petrecăreț: ”Am venit în Bucovina cu un grup de prieteni, rude și plec de aici cu alți prieteni.''
Pentru patru nopți petrecute la o pensiune de la Gura Humorului turiștii au plătit 2.200 de lei.
Într-o casă din Bistrița-Năsăud, proprietarii au întins masa pentru musafiri. Au stat la povești și au râs până spre dimineață și i-au primit cu bucurie pe colindători.
Proprietar: ”Ne-a fost dor să fim împreună.''
La Sinaia, focurile de artificii au luminat cerul și drumul Moșului către hotelurile și pensiunile pline de turiști.
După o seară plină, cu mese încărcate, sâmbătă, bucătarii au propus un menu ușor, din pește.
O familie care petrece Crăciunul la munte și-a adus de acasă, din Deltă, un portbagaj plin de pește.
Turistă: ”Avem scrumbie marinată, totul este făcut de mine, pește afumat, crap, icre de crap, pâine făcută în casă.''
A fost o noapte de Ajun lungă, cu restaurante deschise până dimineața, însă de sâmbătă întindem mesele bogate în case și ne adunăm în jurul bradului, pentru că au intrat din nou în vigoare restricțiile, iar localurile se vor închide la ora douăzeci și două. Următoarea derogare va fi în noaptea de Revelion, când oamenii vor putea să petreacă din nou până dimineața în restaurante.