Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O refugiată și-a găsit liniștea în Transilvania, unde își învață proprietarul secretele preparării brânzei cu mucegai

O poveste emoționantă vine din Cund, o localitate din inima Transilvaniei. O mamă fugită din Odesa, împreună cu fiicele ei, și-a găsit acolo liniștea datorită oamenilor cu suflet mare. Roxana locuiește acum într-o căsuță săsească.

Iar pentru a le mulțumi gazdelor, îi învață pe aceștia secretele preparării brânzei cu mucegai, pe care le-a deprins în Franţa.

Deși manufactura lui de brânză este renumită pentru preparatele unicate și delicioase făcute din lapte proaspăt, proprietarul a primit-o pe Roxana în atelier pentru a-i dezvălui secretele renumitei brânze camembert. Ea a învățat în Franța tehnicile de preparare a brânzei, iar în Odesa a pregătit bunătățile din pasiune.

„Istvan nu a vrut să ia bani, l-am rugat să accepte bani pentru cazare, dar el a zis nu, niciodată. El și familia lui ne ajută cu lemne, cu mâncare... eu am vrut să fac brânză și el m-a ajutat”, a spus Roxana. „Am rugat-o să ne ajute să facem mai multe tipuri de brânză, pe care noi nu le facem, producția noastră fiind axată pe brânza alpină. În special am rugat-o pe Roxana să ne învețe sau să ne ajute să facem brânză cu mucegai nobil”, a spus proprietarul.

După o lună de testări proprietarii se gândesc serios să producă și acest preparat din laptele proaspăt.

Citește și
O tânără refugiată a devenit mamă la Spitalul din Sf. Gheorghe. Cât cântărea băiețelul la naștere
O tânără refugiată a devenit mamă la Spitalul din Sf. Gheorghe. Cât cântărea băiețelul la naștere

„De un timp încoace ne gândim să modificăm un pic infrastructura să avem o cameră de maturare și pentru brânzeturi cu mucegai. Și atunci s-ar potrivi experiența Roxanei cu dorința noastră”, a mai spus proprietarul.

Din cauza razboiului din Ucraina, Roxana va mai rămâne în România și vrea sa lucreze în mica făbrică de brânzeturi.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult