Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O femeie nu putea înțelege de ce nu slăbește cu dietă, exerciții și medicamente. O analiză i-a arătat ce îi lipsește de fapt

O femeie din SUA nu putea înțelege de ce nu reușește să slăbească deși a încercat diete, exerciții fizice și medicamente. O analiză i-a arătat ce îi lipsește de fapt.

Răspunsul la problema ei, unde mulți oameni se vor regăsi, ar putea sta în compoziția microbiomului ei intestinal, trilioane de microbi care trăiesc în mucoasa colonului, au spus specialiștii într-un documanetar, scrie Business Insider.

Pentru a afla dacă microbiomii ei intestinali au jucat un rol în lupta ei cu kilogramele în plus, ea a trimis o o probă de scaun pentru a fi analizată la un laborator commercial, deoarece cercetările sugerează că sănătatea intestinală are un impact asupra sănătății generale.

încercase totul, de la abonamente scumpe la sală la nenumărate diete și chiar medicamente pentru slăbit, dar nimic nu a ajutat-o să slăbească.

Chiar dacă nu a avut probleme de sănătate, conform indicelui de masă corporală, ea se afla în categoria obezității morbide.

Citește și
femeie insarcinata
Ce au pățit mai multe femei care au rămas gravide în timp ce luau Ozempic, un tratament pentru diabet. „Nu mă puteam opri”

Eran Segal, biolog computațional la Institutul de Știință Weizmann, și Annie Gupta, profesor asistent la UCLA și co-director al Centrului de Microbiom Goodman-Luskin, au discutat cu femeia din SUA despre rezultatele documentarului.

„Fiecare linguriță de scaun conține terabytes și terabytes de informații codificate în ADN-ul microbilor”, a spus Rob Knight, un informatician la UC San Diego, în documentar.

Ei au descoperit că comunitatea microbiană a femeii era mai puțin diversă decât cea a oamenilor care aveau o greutate normală. Un studiu din 2008 a arătat că persoanele cu obezitate au tendința de a avea microbiomi similari cu o diversitate scăzută.

Un microb numit Prevotella, care este asociat cu pierderea în greutate, nu a fost găsit deloc în intestinul ei.

„Oamenilor care nu au acest tipar de Prevotella le este greu să slăbească”, a spus Gupta în documentar.

Într-un studiu din 2018 bazat pe 52 de persoane supraponderale, cei care aveau niveluri mai mari de Prevotella au slăbit semnificativ mai mult decât cei cu niveluri scăzute.

Cercetătorii au descoperit, de asemenea, că avea cantități mici de alte trei tipuri de bacterii asociate cu un hormon intestinal care te face să te simți sătul.

Nicio bacterie nu acționează singură, a spus Segal: „Ele acționează în cadrul unui ecosistem, motiv pentru care analizăm microbiomul ca întreg”.

Experții i-au recomandat femeii să facă o schimbare în stilul său de viață, care ar ajuta-o să aibă mai multe bacterii „bune”. Consumul a 20 până la 30 de fructe și legume pe săptămână este de obicei considerat benefic, a spus Gupta.

Utilizarea tehnologiei medicale precum aceasta devine din ce în ce mai populară. De la urmărirea nivelului de zahăr din sânge cu ajutorul unui monitor de glucoză, până la măsurarea VO2 max, industria de medicină personalizată și optimizare a sănătății este în continua dezvoltare.

În 2019, tehnologia sănătății a avut o valoare de piață globală de aproximativ 350 de miliarde de dolari, potrivit McKinsey.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult