O femeie care susținea că s-a vindecat de cancer datorită dietei vegane a murit de cancer
Potrivit Daily Mail, femeia se numește Mari Lopez și administra canalul de Youtube împreună cu nepoata ei, Liz Johnson.
Ea le-a spus celor câteva sute de mii de abonați ai canalului că a refuzat tratamentul tradițional după ce a fost diagnosticată cu cancer la sân. În schimb, în 2015, ea a decis să consume sucuri naturale „anti-cancer”, timp de 90 de zile.
La doar patru luni după ce nu a mai mâncat alimente de origine animală, ea a anunțat că boala e în remisie, afirmând că această dietă a vindecat-o de cancer, dar și de ... „lesbianism”.
Însă Liz, nepoata ea, a declarat recent că Mari Lopez a murit în decembrie 2017, după ce boala s-a răspândit în sânge, la ficat și plămâni.
Liz a mărturisit că într-un final, mătușa ei a încercat chimioterapia și radioterapia, însă era deja prea târziu, așa că tratamentul tradițional nu a mai avut efect.
Cu toate acestea, Liz este de părere că de vină pentru recidivarea cancerului ar fi mama lui Mari Lopez, care ar fi îndemnat-o să mănânce carne. Însă nu există dovezi științifice care să susțină aceste afirmații.
”Mari trăia împreună cu mama, iar mama a început să-i spună că trebuie să înceapă să consume carne. Mama îi cumpăra bugeri și lucruri de genul ăsta, iar dacă la început nu era de acord, după o vreme a început să mănânce” - a spus Liz.
”Mătușa mea a fost inconsecventă cu dieta și viața spirituală. Ea nu a continuat dieta cu sucuri după ce a fost diagnosticată a doua oară, a ales radiațiile și chimioterapia”, a mai afirmat tânăra.
Deși, de-a lungul timpului, oamenii de știință au petrecut zeci de ani de zile și miliarde de dolari pe nenumărate studii despre mâncare și cancer, până acum nu s-a descoperit o ”dietă minune” care să prevină această boală.
Medicii oncologi avertizează că promovarea unei diete anti-cancer este înșelătoare, deoarece aceste cure nu au un efect demonstrat științific.
Cu toate astea, medicii subliniază că este importantă o dietă sănătoasă și variată pentru orice afecțiune, pentru a le asigura pacienților nutrienții necesari.