O femeie care susținea că s-a vindecat de cancer datorită dietei vegane a murit de cancer


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Joi 22 Februarie 2018 16:01
Categorie: Stiri Diverse
vloggerita Youtube

O femeie cunoscută pe YouTube datorită stilului său de viață vegan a murit din cauza cancerului, după ce spusese anterior că sucurile „anti-cancer” au ajutat-o să se vindece de această boală.

Potrivit Daily Mail, femeia se numește Mari Lopez și administra canalul de Youtube împreună cu nepoata ei, Liz Johnson.

Ea le-a spus celor câteva sute de mii de abonați ai canalului că a refuzat tratamentul tradițional după ce a fost diagnosticată cu cancer la sân. În schimb, în 2015, ea a decis să consume sucuri naturale „anti-cancer”, timp de 90 de zile.

La doar patru luni după ce nu a mai mâncat alimente de origine animală, ea a anunțat că boala e în remisie, afirmând că această dietă a vindecat-o de cancer, dar și de ... „lesbianism”.

Însă Liz, nepoata ea, a declarat recent că Mari Lopez a murit în decembrie 2017, după ce boala s-a răspândit în sânge, la ficat și plămâni.

Liz a mărturisit că într-un final, mătușa ei a încercat chimioterapia și radioterapia, însă era deja prea târziu, așa că tratamentul tradițional nu a mai avut efect.

Cu toate acestea, Liz este de părere că de vină pentru recidivarea cancerului ar fi mama lui Mari Lopez, care ar fi îndemnat-o să mănânce carne. Însă nu există dovezi științifice care să susțină aceste afirmații.

Mari trăia împreună cu mama, iar mama a început să-i spună că trebuie să înceapă să consume carne. Mama îi cumpăra bugeri și lucruri de genul ăsta, iar dacă la început nu era de acord, după o vreme a început să mănânce” - a spus Liz.

”Mătușa mea a fost inconsecventă cu dieta și viața spirituală. Ea nu a continuat dieta cu sucuri după ce a fost diagnosticată a doua oară, a ales radiațiile și chimioterapia”, a mai afirmat tânăra.

Deși, de-a lungul timpului, oamenii de știință au petrecut zeci de ani de zile și miliarde de dolari pe nenumărate studii despre mâncare și cancer, până acum nu s-a descoperit o ”dietă minune” care să prevină această boală.

Medicii oncologi avertizează că promovarea unei diete anti-cancer este înșelătoare, deoarece aceste cure nu au un efect demonstrat științific.

Cu toate astea, medicii subliniază că este importantă o dietă sănătoasă și variată pentru orice afecțiune, pentru a le asigura pacienților nutrienții necesari.

Sursa: Daily Mail

VIDEO PROTVPLUS.RO