Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O asistentă explică ce se întâmplă cu oamenii înainte să moară

Moartea este singura certitudine a vieții, dar puțini vor să vorbească despre o asemenea tulburătoare experiență.

O asistentă medicală încearcă să spargă acest tabu, apelând la TikTok pentru a vorbi sincer despre moarte, de la ceea ce simte o persoană în timp ce moare până la modul în care cei dragi pot sprijini cel mai bine o persoană în ultimele sale zile.

„Sunetul morții este ceva normal și este de așteptat la sfârșitul vieții, însă dacă nu ești pregătiti pentru asta, pare cel mai înfricoșător lucru pe care l-ai auzit vreodată", spune Julie McFadden, cunoscută sub numele de @hospicenursejulie pe TikTok. Videoclipurile ei au strâns milioane de vizualizări.

Julie McFadden, o asistentă medicală de la un centru de îngrijire paliativă din California, explică cum așa-numitul "sunet morții" este un proces normal cauzat de o acumulare de salivă în gură.

Citește și
Alexandru Rafila
Decese suspecte la Spitalul Pantelimon. Ministrul Sănătății spune că nu cunoaște nici măcar numele asistentei care a reclamat

„Întotdeauna am crezut că mama mea s-a înecat când a murit. În sfârșit, acum cred că nu suferea. Mulțumesc", a comentat o persoană.

„Mi-aș fi dorit să fi văzut/auzit asta înainte de a trăi această experiență cu moartea tatălui meu", a scris altcineva.

A-i face pe oameni să se teamă mai puțin de moarte sau de ceea ce trăiesc cei dragi în acele momente este motivul pentru care McFadden și-a deschis contul TikTok, a declarat ea pentru "Good Morning America", arată ABC News.

„Știam că vreau să vorbesc public despre moarte, doar pentru că oamenii din jurul meu îmi spuneau: "Trebuie să le spui oamenilor lucrurile pe care ni le spui nouă", a spus McFadden, adăugând că primul ei videoclip s-a axat pe descrierea a ceea ce înseamnă, de obicei, ultimele șase luni pentru o persoană aflată în îngrijire în centru.

Îngrijirea paliativă este o instituționalizare specială acordată atunci când un pacient nu răspunde la tratamentele medicale pentru a vindeca sau a încetini evoluția afecțiunii cu care se confruntă, potrivit Institutului Național pentru Îmbătrânire, o divizie a Institutului Național de Sănătate.

Sprijinul oferit de McFadden și de alte asistente medicale de la hospice este menit să se concentreze pe „îngrijirea, confortul și calitatea vieții unei persoane cu o boală gravă, care se apropie de sfârșitul vieții", potrivit sursei citate.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult