Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O alertă de evacuare pentru întreg orașul Los Angeles a fost trimisă din greșeală. Ce au făcut locuitorii

Locuitorii din Los Angeles au primit o notificare de evacuare de urgență a orașului. Alerta a venit direct pe televizoare. Dar totul a fost o greșeală.

Ordinul de evacuare viza estul Pacificului de Nord, Insula Guadalupe, Los Angeles și Comitatul Ventura și a fost trimis miercuri, la ora locală 17:00, conform Daily Mail.

Cu toate acestea, după o oră autoritățile au retras notificarea, iar Biroul Șerifului Comitatului Ventura a anunțat că a fost „trimis din greșeală de către Comitatul Los Angeles”.

“Nu există nicio amenințare pentru comitatul Ventura în acest moment și nu este nevoie ca rezidenții să evacueze”, au transmis autoritățile pe Twitter.

Dar până la clarificări, locuitorii s-au speruat din cauza situației ce părea înfricoșătoare, mulți apelând la rețelele de socializare pentru a afla dacă ordinul de evacuare era real.

“A primit cineva din LA o notificare de evacuare??? Îmi e cam frică”, a scris Kay Richard pe Twitter.

„A fost înfricoșător!”, a notat un utilizator de Twitter. “Am sunat la biroul șerifului să văd ce se întâmplă”, a punctat altcineva.

Un utilizator al rețelei de socializare a susținut că a primit alerta la 17:08 și mesajul cu precizările nu a venit până la 18:18.

„A fost nevoie de mai mult de o oră să dăm un tweet că a fost o eroare!”, a notat o altă persoană.

Alții au glumit și au amintit de episodul din 2018 când în Hawaii s-a trimis o alertă de atac cu rachete balistice. Guvernatorul hawaian și-a cerut scuze pentru problema din acel moment și a dezvăluit ulterior că un angajat al Apărării Civile a „apăsat din greșeală butoanele greșite”.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult