Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O adolescentă a ajuns la spital din cauza rețelelor de socializare. „Era ca un premiu”

Anorexia este una dintre tulburările de alimentație care ucide tot mai mulți oameni sau poate avea urmări pe parcursul întregii vieți.

 

În ultimii ani, pe rețelele de socializare au apărut tot mai multe imagini și informații care au inflențat, în special tinerele, să dezvolte o tulburare de alimentație, potrivit Metro.

Emily Beaumont, în vârstă de 17 ani, și-a dat seama cât de dăunător poate fi conținutul de pe rețelele de socializare. Adolescenta și-a petrecut mai mulți ani prin spitale, luptându-se cu anorexia.

„Tulburarea mea de alimentație a început când aveam numai 13 ani. Am început prin a încerca să mănânc sănătos și foarte puțin, pentru că mă simțeam grasă, chiar dacă nu eram. Apoi, când am început să pierd în greutate, m-am simt bine. Era ca și cum aș fi câștigat un premiu”, spune tânăra. 

„Însă mâncam din ce în ce mai puțin și pierdeam tot mai multe kilograme, așa că am ajuns la spital. Asta s-a întâmplat în 2015, atunci când am fost diagnosticată cu anorexie”, mai spune Emily.

Citește și
jacinda arden
Premierul neo-zeelandez cere explicații de la Facebook cu privire la difuzarea imaginilor de la atentate

Adolescenta spune că boala sa a fost alimentată de ceea ce vedea în mediul online. „Instagramul este periculos pentru cei care suferă de o tulburare alimentară”.

Dar rețeaua de socializare spune că depune eforturi pentru a preveni astfel de conținut. „Nu am permis niciodată conținutul care încurajează tulburările de alimentație și ștergem fiecare postare care poate duce în acest sens”.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult