Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Noul „DN1”. Drumul care îi va ajuta pe șoferi să scape de aglomerația de pe Valea Prahovei

Your browser doesn't support HTML5 video.

Încep lucrările la șoseaua care ar trebui să preia din traficul de pe veșnic aglomerata Vale a Prahovei.

Vorbim despre un drum județean care va duce la Brașov, prin Munții Baiului. Traseul este numai bun pentru excursioniști și oferă priveliști minunate, însă nu va gândiți că vă veți bucura de el prea curând. Termenul de execuție este de 3 ani și jumătate.

Teoretic, șantierul are drept scop modernizarea drumului județean 102 I. În realitate, pe aici nu se mai circulă de ani buni.

Drumul, pe alocuri pietruit, pe alocuri de pământ, este impracticabil.

Porțiunea care trebuie refăcută are 25 de kilometri, iar la finalul lucrărilor vom putea merge de la Câmpina, pe Valea Doftanei, până la Săcele, unde vom intersecta drumul național 1A, care ne scoate la Brașov. Miercuri, pe o ploaie torențială, au început lucrările pentru organizarea de șantier.

Citește și
carambol dn1
Carambol pe DN1. Șapte vehicule au fost implicate în accident, trei persoane sunt rănite. Traficul spre București este oprit

Drumul este proiectat pentru o viteză de circulație de 50 de km/h. Va avea o singură bandă pe sens, cu lățimea de 3 metri. Nu va putea susține camioane grele, deci va fi folosit mai mult de localnici și de turiști. De altfel, străbate un peisaj fabulos, prin Munții Baiului și urcă până la aproape 1.300 de metri altitudine.

Valoarea întregului proiect este de aproape 650 de milioane de lei, din care peste 480 de milioane costă construcția. Banii vin de la bugetul de stat, prin Compania Națională de Investiții.

Autoritățile din Prahova și Brașov, județe străbătute de acest drum, și-au asumat sarcina exproprierilor. Deocamdată, nu este rezolvată, spun proprietarii terenurilor.

Un alt proiect care va decongestiona traficul pe DN1 este varianta ocolitoare a orașului Comarnic. Acolo, lucrările sunt în curs.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult