Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Muzeul dedicat marelui canotor Ivan Patzaichin, inaugurat în satul Mila 23

Your browser doesn't support HTML5 video.

În satul Mila 23, s-a deschis muzeul dedicat marelui canotor Ivan Patzaichin. Vizitatorii pot vedea o parte din casa părinților sportivului, dar și medaliile pe care le-a câștigat. Iar intrarea este gratuită.

Mai mult, în localitatea pescărească din inima Deltei Dunării rămâne vie amintirea celui care a adus acasă de patru ori aurul olimpic. Dar de trei ori argintul.

Muzeul dedicat lui Ivan Patzaichin face o retrospectivă a vieții marelui canotor. Ansamblul este format din două clădiri realizate din lemn, stuf și lut. Aici a fost integrată și casa părinților sportivului.

Georgiana Patzaichin, soția lui Ivan Patzaichin: „Ivan astăzi trăiește prin fiecare dintre dvs., prin cei care au făcut această minune și prin cei care au ales azi să fie aproape!”

În Turnul-Observator, ce măsoară 18 metri înălțime și este acum cea mai înaltă structură din lemn din Tulcea, se află medaliile campionului.

Citește și
dambovita
Autoritățile și Asociația Ivan Patzaichin - Mila 23, proiect pentru reamenajarea Dâmboviței. Ce prevede și cum va arăta

Elisabeta Lipă, președintele Asociației Naționale pentru Sport: „Ivan dacă trăia își făcea singur tot ceea ce este aici. Pentru că el iubea Delta.”

Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român: „Ivan era un om modest și modestia asta care l-a caracterizat impunea acel respect în momentul în care eram în prejma lui”.

În Mila 23, satul natal al lui Patzaichin, trăiesc peste 3.000 de lipoveni. Mulți dintre ei l-au cunoscut pe sportiv.

Yvona Patzaichin, fiica lui Ivan Patzaichin: „Tata a fost iubit, spunea ca de cele mai multe ori oamenii îl văd ca pe o icoană, îl prețuiesc îl admiră”.

Investiția se ridică la 3,6 milioane de lei. O parte din bani sunt din fonduri nerambursabile. Intrarea este gratuită.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult