Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Motivul pentru care fotomodelul Gina Vlădău a dat în judecată o cofetărie din București

Fotomodelul Gina Vlădean a câștigat despăgubiri de 25.000 de lei după ce a dat în judecată o cofetărie din București pentru că i-a folosit imaginea fără acordul ei. Sentința judecătorilor nu este definitivă.

 

Fotomodelul Gina Alexandra Vlădău (Chirilă) a dat în judecată o cofetărie din București în decembrie 2019 pentru că i-a folosit imaginea în materiale de promovare fără să îi fie cerut acordul, scrie Ziare.com.

În decembrie 2020, Judecătoria Sectorului 2 i-a dat câștig de cauză și a obligat firma care administrează cofetăria în cauză să îi plătească despăgubiri de 25.000 de lei, dar sentința nu este definitivă.

În proces, Gina Vlădău a arătat că "este model internațional și a promovat branduri de renume ale celor mai importanți designeri", iar cofetăria "a dorit să se folosească de notorietatea sa și să se bucure de imaginea unui model internațional, dar fără a plăti aceste servicii".

Citește și
Trupul gol al unui fotomodel om de știință omorât, găsit cu degetul mare tăiat. Ucigașul l-a luat pentru a-și acoperi urmele
Trupul gol al unui fotomodel om de știință omorât, găsit cu degetul mare tăiat. Ucigașul l-a luat pentru a-și acoperi urmele

La rândul său, cofetăria s-a apărat spunând că în fotografie apar produsele sale puse la dispoziția unui alt brand, cu ocazia unei ședințe foto cu Gina Vlădău și a primit acceptul de folosire a pozei din partea firmei pentru care a pozat fotomodelul.

 

Judecătorul a considerat că este vorba despre un prejudiciu moral

 

În replică, Gina Vladau a arătat că doar firma pentru care a realizat ședința foto avea voie să folosească imaginea să. "Este vorba despre două branduri diferite, două joburi diferite", a mai arătat Gina Vladau în proces.

Magistrații au admis în totalitate cererea formulată de Gina Vlădău, obligând cofetăria să îi achite suma de 25.000 de lei pentru că a folosit fotografia modelului fără acordul său.

"În cauza de față, prejudiciul invocat de reclamantă este unul moral și constă în atingerea adusa dreptului său la propria imagine și, în acest sens, la respectarea vieții private, reclamanta având dreptul de a interzice ori a împiedica reproducerea, în orice mod, a înfățișării sale fizice sau, după caz, utilizarea unei asemenea reproduceri", arată Judecătoria Sectorului 2.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult