Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Mii de credincioși au participat la pelerinajele de Florii din toată țara. „Îmi este atât de ușor sufletul, trupul”

Your browser doesn't support HTML5 video.

La noi, mii de oameni, în toată țara, au participat la pelerinajele de Florii, sărbătoarea de care ne vom bucura duminică, și care marchează Intrarea Domnului în Ierusalim.

În mai multe orașe au fost organizate procesiuni pentru Duminica Floriilor.

În București, oamenii au pornit pe străzi cu flori și ramuri verzi de salcie în mâini.

Enoriaș: „Îmi este atât de ușor sufletul, trupul, foarte bine, vin cu toată dragostea și îmi place atât de mult”.

Enoriaș: „E o zi frumoasă. Întâmpinarea Domnului, o întâmpinăm cu finic, cu salcie, cu sănătate”.

Enoriaș: „Lângă atâtea necazuri pe care le-am avut, cea mai mare bucurie, că mi se face pielea de găină. Cele mai frumoase sărbători, de Paște, de Florii”.

Procesiunea a început la Mănăstirea Radu Vodă. Preoții au sfințit ramurile de salcie, care au fost oferite credincioșilor în drumul lor până la Catedrala Patriarhală.

Citește și
peste
Peste 1.300 de kilograme de pește din piețele din București au fost confiscate de ANPC, înainte de Florii

Nectarie Șofelea, starețul mănăstirii Radu Vodă: „Sărbătoarea intrării Mântuitorului Iisus Hristos în Ierusalim este un moment deosebit de important pentru noi toți, pentru că, pe de-o parte, ne aduce aminte de acest moment deosebit din istoria Noului Testament, iar pe de altă parte, prin Duhul Sfânt, ne face părtași la acest moment, participând și noi în mod real la această lucrare, pe care Hristos a făcut-o cu puțin timp înainte de pătimirile sale și de învierea Sa din morți”.

Peste 1.000 de pelerini au străbătut străzile și în Brăila. Au plecat de la Biserica Sfânta Parascheva către Catedrala Nașterii Domnului, cu speranță în suflet.

Enoriaș: „Am simțit o relaxare deosebită și cu aceleași gânduri am venit și voi veni și în continuare”.

ÎPS Casian Crăciun, arhiepiscopul Dunării de Jos: „Mai întâi Iisus s-a arătat pe sine, învierea și viața. Eu sunt învierea și viața. Cel ce crede în Mine, viu va fi de va și muri”. De luni începe Săptămâna Mare, a patimilor Mântuitorului Hristos, o săptămână dedicată rugăciunii și postului.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult