Mii de credincioși au venit la Biserica Sfântul Gheorghe Nou din București, să venereze icoana și racla cu moaștele
Your browser doesn't support HTML5 video.
În Capitală, mulți au venit la Biserica Sfântul Gheorghe Nou de la kilometrul zero, unde este și racla cu moaștele sfântului - simbol al curajului!
Un rând tăcut, la care s-au așezat mii de oameni, a șerpuit în curtea Bisericii Sfântul Gheorghe Nou din București. Până să ajungă înăuntru, oamenii și-au povestit unii altora despre cavalerul-martir, numit în biserică "purtător de biruință". Bărbat: „Credință să ai în tine!” Băiat: „Am trei lumânări în mână. Le voi aprinde pentru vii și morți.” Mulți au venit căutând alinare, după o perioadă grea. Femeie: „Probleme de sănătate, un accident cerebral. M-am făcut bine după câteva săptămâni, o lună...” Sfântul Gheorghe este ocrotitorul învingătorilor al celor care nu abandonează lupta și sunt capabili de mari eforturi pentru a împlini un scop în care cred.
Numai pe 23 aprilie icoana și racla cu moaștele Sfântului sunt scoase în pridvorul bisericii de la kilometrul zero al Capitalei.
Alături e icoana cu Brâul Maicii Domnului. Credincioșii le venerează pe acestea, apoi intră în lăcașul de cult pentru a continua pelerinajul de o zi. Ioan Gheorghe Cărămizaru, paroh: „Investiția cea mai importantă pe care o putem face în țara aceasta este să hrănim cu bine sufletele celor mai tineri.” Fetiță: „Mă împărtășesc și după aceea mă simt mai bine.” Fetiță: „Geta, eu vreau să-ți spun la mulți ani!” Cei care poartă numele sfântului au fost cinstiți și la Vaslui. Femeie: „Care avem rude în viață, mergem la dânșii la onomastică, care sunt adormiți venim și facem la biserică parastas, pomenirea lor.” Tanti Ecaterina împarte bucate în amintirea tatălui ei.
- E ziua lui. Că e mort. - Ce dați de pomană? - Pască, ouă roșii, vin... - Ce-i plăcea lui. - Îi plăcea vinul, cam umbla încolo și-ncoace!