Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Mesajul ”misterios” găsit într-o sticlă pe o insulă izolată. Cine l-a trimis

O sticlă cu un mesaj ascuns a fost găsită recent pe o plajă a unei insule izolate din Oceanul Antarctic.

Descoperirea a fost făcută de Stella Thomas, o angajată a autorităților de mediu din Tasmania, de care aparține Insula Macquarie. Femeia curăța plaja când a observat o sticlă de vin, în interiorul căreia se afla o hârtie, potrivit abc.net.au.

Aceasta și-a chemat imediat restul colegilor pentru a vedea împreună ce se află în interiorul sticlei, însă au fost dezamăgiți inițial când părea că foaia este goală.

"Am crezut că cineva a făcut o glumă, pentru că nu scria nimic. Trei dintre noi am stat până noaptea târziu încercând mai multe lucruri pentru a scoate la suprafață mesajul", a povestit Stella Thomas.

Aceasta a reușit în cele din urmă să elucideze misterul, după ce a hașurat hârtia cu un creion, însă anumite elemente ale mesajului au rămas ascunse.

Citește și
Issie Carmody
I-a trimis șefului său un mesaj ciudat din greșeală. Răspunsul primit de femeie

"Salut, numele meu este (indescifrabil). Sunt din Polonia. Mă aflu în excursie pe Insula Bouvet. Data este 6 aprilie 2015. Dacă găsești acest mesaj, trimite-mi un email. Adresa mea este JUDBAS@....PL", este mesajul inscripționat pe foaie.

Insula Bouvet este o insulă nelocuită din sudul Atlanticului, aflată la jumătatea distanței dintre Africa de Sud și Antarctica și care este acoperită apropape complet cu gheață. Din 1948, aici își are baza Divizia Antarctică Australiană, care desfășoară diverse proiecte de cercetare în zonă.

În urma unei investigații Thomas și colegii ei au descoperit că în aprilie 2015 a avut loc o croazieră polară care a trecut prin apropierea insulei. Aceștia au încercat să contacteze compania care a organizat croaziera, însă nu au primit niciun răspuns.

"Nu există nimic mai interesant decât un mister bun. Chiar dacă nu voi găsi persoana care a scris mesajul, mereu mă voi întreba cine este. Ar fi foarte tare dacă aș putea să îi aflu povestea, ce căuta acolo și cum a fost restul excursiei", a spus Stela Thomas.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult