Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Medalia unui erou de război, vândută pentru acoperirea unei note de plată

O medalie obţinută de un soldat australian pentru curaj în luptă, în timpul primului Război Mondial, a fost vândută pentru acoperirea unei note de plată la telefon, relatează Daily Mail.

Medalia a fost câştigată de eroul de război australian, George Ingram, în în urma bătăliei de la Montbrehain, de pe 5 octombrie 1918.

Atunci, locotenentul George Ingram şi-a condus oamenii împotriva forţelor germane în două atacuri succesive, distrugând nouă cuiburi de mitralieră şi capturând 62 de soldaţi inamici. Ulterior, a devenit al 64-lea (și ultimul) australia decorat cu medalia Victoria Cross în timpul Marelui Război.

Cu toate acestea, în ciuda valorii istorice a medaliei, Alex Ingram, fiul eroului de război, a vândut medalia pentru acoperirea unei note de plată telefonice. Medalia a ajuns la casa de licitaţii Sotheby, care ulterior a vândut-o pentru suma de $468.000.

Citește și
Erou incendiu
Povestea eroului care a salvat 6 copii dintr-un incendiu: „Îți datorăm totul, omule”

Alex Ingram a precizat însă, că pentru a vine medalia, a fost nevoie de "multă introspecţie".

Potrivit Daily Mail, la scurt timp de la vinderea medaliei, Alex Ingram a suferit un infarct. În ciuda deteriorării sănătăţii, el a precizat că va lua parte la celebrarea a 100 de ani de la bătălia de la Montbrehain.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult