Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Marie, puiul de alpaca cu trei picioare care aleargă cu un cărucior special. A fost adoptată de o familie din Germania

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un pui de alpaca, rămas cu trei picioare imediat după naştere, a devenit cunoscut în toată lumea, pentru pofta sa de viaţă.

 

Familia care a luat puiul în grijă a făcut rost de un cărucior special pentru animalele cu dizabilități. Cu ajutorul lui, micuța alpaca, plină de energie, se plimbă peste tot. Nimic nu-i stă în cale...

Aceasta este Marie, un pui de alpaca special, venit pe lume în urmă cu 5 săptămâni în orăşelul german Friesen. Mama şi sora geamănă au murit la naştere. Marie a supravieţuit, dar şi-a rupt piciorul drept din spate, care a trebuit amputat. Celălalt membru nu e suficient de puternic să-i susţină greutatea, pentru că tendoanele trebuie să se vindece. Aşa că familia adoptivă i-a făcut rost de un cărucior special.

Ronja Pohl, „mama” adoptivă: „Acesta este punctul de tracţiune. Când aleargă, presiunea se adună aici şi trage căruciorul după ea. Mai jos, avem o placă perforată care se mişcă alături de ea. Dacă puiul creşte, putem modifica centrul de greutate al roţilor şi, dacă creşte în înălţime, poate fi modificată înălţimea roţilor.”

Citește și
gradina zoologica
Imagini revoltătoare la o grădină zoologică. Vulpi, nevoite să se hrănească cu o alpaca

Un astfel de cărucior făcut pe comandă costă în jur de 3.000 de dolari. Marie l-a primit însă cadou de la o companie specializată în tehnici de reabilitare pentru animale. Puiul de alpaca a devenit un membru special al familiei.

Ronja Pohl, „mama” adoptivă: „Am sentimente materne pentru micuţă, este puiul meu. În primele patru săptămâni a dormit cu noi în apartament, în căsuţa câinelui. Când îi dădeam biberonul dimineaţa, la prânz, seara şi între momentele astea, era la fel ca un bebeluş.”

Puiul de alpaca se descurcă mult mai bine de când are căruciorul.

Ronja Pohl, „mama” adoptivă: „Este o domnişoară alpaca foarte încăpăţânată. E foarte motivată şi, dacă lucrurile nu merg aşa cum vrea ea, pur şi simplu pleacă mai departe. Trece peste pietre, picioare, praguri. Trece peste orice.”

Numai că, uneori, Marie oboseşte şi atunci mama ei adoptivă trebuie să o ducă pe braţe înapoi în grajd. După ce singurul picior din spate va fi suficient de puternic, Marie va putea alerga şi fără proteză.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult