Locul de muncă în care toți angajații au peste 60 de ani. Motivul pentru care nu sunt acceptați tinerii
Roberto Brazzale, din Zanè, Vicenza, conduce cea mai veche companie de produse lactate din Italia, numită „Brazzale spa”.
Antreprenorul a luat decizia neconvențională de a angaja pentru un nou proiect doar persoane cu vârsta de peste 60. El și-a motivat decizia explicând că a fost dezamăgit de angajații tineri.
„Tinerii? Am avut câțiva în probă, de 20-30 de ani, dar au avut rezultate dezamăgitoare!”, a spus antreprenorul italian, conform Corriere della Sera.
Pentru noul său proiect, antreprenorul a vrut să angajeze foști colegi de-ai lui de școală și persoane de aceeași vârstă cu el.
„Oamenii de 60 de ani de astăzi au experiență, pasiune și energie”, a mai afirmat Roberto Brazzale.
Italianul, împreună cu doi frați, reprezintă a șaptea generație a familiei originare din Altopiano di Asiago, care se află la conducerea celei mai vechi companii de lactate din Italia.
Această abordare contra curentului vine în contextul unui mediu de lucru dominat de angajări sporadice și orientate către tineret, dar Brazzale a fost recunoscut pentru curajul său, fiind inclus în lista celor 100 cei mai curajoși antreprenori din Italia.
Compania a renunțat la eticheta DOP (denumire de origine protejată) pentru a extinde producția dincolo de Alpi, ceea ce a dus la triplarea valorii adăugate, a numărului de angajați și a investițiilor în Italia.
A mutat o parte din procesele de producție în Cehia, unde produce parmezanul Gran Moravia, într-o fabrică durabilă și extrem de automatizată.
Compania a înregistrat un venit de peste 300 de milioane de euro în 2022, având o forță de muncă de 1.000 de angajați și o creștere exponențială a profiturilor și exporturilor.