Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Litoralul este plin de turiști. Care este noua stațiune favorită a românilor. „Toată lumea se distrează”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Odată ce a început vacanța, litoralul s-a umplut de turiști. Aproximativ 180.000 de oameni sunt la mare în acest weekend.  

Peste 50.000 au preferat stațiunea Eforie Nord, unde toate hotelurile sunt ocupate. Pentru salvamari, înseamnă un debut în forță al sezonului, mai ales că astăzi au arborat steagul roșu care interzice scăldatul, dar puțini au ținut cont de avertisment.

La prânz, plaja lărgită din Eforie Nord era plină ochi. În mare, oamenii stăteau foarte aproape unii de ceilalți, mai ales că a fost arborat steagul roșu și salvamarii i-au atenționat să nu se îndepărteze de mal.

Șezlongurile au fost puse la o palmă, două, unul de celălalt. Până și zona care ar fi trebuit lăsată liberă a fost ocupată de prosoape. Potrivit patronatelor, în Eforie Nord sunt acum peste 50.000 de turiști.

Bărbat: „În fiecare an venim în Eforie și ne-a plăcut mult. La cazare, pe plajă, toată lumea se distrează.”

Citește și
Litoral
Oamenii au fugit de pe plajă. Cel puțin 5 morți după ce a început să plouă cu bombe pe litoral, în Crimeea. VIDEO

Au cântărit în alegerea stațiunii și prețurile.

Femeie: „Am fost ieri în Mamaia și am fost dezamăgită și de plajă și de prețuri. La hamsie, vă pot spune, aici este 5 lei, acolo era 10 lei, este cam dublu prețul la mâncare. La terasă mâncăm și ne putem încadra în 150 de lei. La cazare, cât plătiți? 250 de lei.”

Bărbat: „Prețurile sunt mai mici”.

Bărbat: „Este mai convenabil aici. În Năvodari, spre exemplu, nu aveai preț la nimic. Dacă azi luai o bere cu 10 lei, mâine o luai cu 12 lei.”

Dar, odată cu umplerea plajelor, au început și problemele. Turiștii intră în apă chiar și când este periculos și mulți nu ascultă sfaturile salvamarilor. Astăzi, de pildă, nu ar fi avut voie să înoate.

Gelu Vătămănescu, șef serviciu salvamar Eforie: „Marea este agitată, sunt valuri, se formează curenți, oamenii, după cum vedeți, nu prea țin cont de steagul roșu, intră în apă, intră până la geamanduri.”

Acesta a fost și ultimul weekend cu prețuri mici la cazare pe litoral.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult