Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Jocurile de societate, preferate de români în perioada pandemiei. Care sunt cele mai multe creații românești

Pandemia a crescut apetitul românilor pentru jocurile de societate, de strategie sau care presupun creativitate și interacțiune.

La Târgu Mureș are loc singurul târg din țară dedicat acestor tipuri de jocuri, unde sunt așteptați toți cei care iubesc competiția.

Anul acesta, de exemplu, la mare căutare sunt jocurile de tip escape room, însă cu reguli diferite. Și cărți care se folosesc acasă, în sufragerie, împreună cu prietenii sau familia.

Holurile Palatului Culturii au fost transformate în săli de joacă, pentru adolescenţi şi nu numai. De la clasicul "Nu te supăra frate" sau "Monopoly" , jocurile au fost adaptate astfel încât să implice cât mai multe persoane şi strategii mai complexe. Cele mai în vogă în acest an - aşa cum dictează şi trendul din străinătate - sunt cele de tip escape room. Adrian Ştefan Cirstea, expozant: „Sunt mai multe tematici, avem laboratorul secret, cabana abandonată.”

Mihai Ungureanu, organizator: „Foarte multe jocuri lansate acum trei săptămâni în Germania le avem aici ”

Citește și
Certificat Verde
Dosar penal pentru un bărbat din Galați după ce a fost prins într-o sală de jocuri cu certificat verde fals

Cei care se aşează la masă descoperă tot felul de jocuri distractive şi care îţi pun şi mintea la contribuţie.

„M-a stimulat foarte mult în socializare, am învăţat să îmi dezvolt abilităţile de echipă, încrederea în coechipier, respectul faţă de adversar" spune un participant. Piaţa jocurilor de societate a crescut foarte mult, mai ales în perioada pandemiei. Aşa se face că şi producătorii români au îndrăznit să lanseze jocuri noi în special pentru adulţi. Creator de jocuri: „Se cheamă The Dentis, este un joc în care eşti dentist şi ai un cabinet stomatologic, trebuie să îţi angajezi persoane, şi să tratezi pacienţii. e cu cărţi, are şi un zar."

Multe jocuri prezentate la târg sunt gândite şi pentru a implica părinţii în activitatea celor mici, mai ales că acum petrec mai mult timp acasă.

Mihai Manole, creator joc: „Dacă un adult îşi doreşte un copil educat, în primul rând trebuie să se joace cu el."

Mara Miclea, psiholog: „O opţiune foarte bună de a petrece timp cu familia şi cei dragi. Pot fi, la fel, o alternativă foarte bună la jocurile pe calculator.”

Jocurile de societate sunt pentru toate buzunarele. Preţurile încep de la 20 de lei şi pot să ajungă până la câteva sute de lei, în funcţie de complexitate.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult