Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Iubitorii de artă contemporană se pregătesc de „Art Safari”. Cu ce noutăți îi așteaptă artiștii pe privitori

Your browser doesn't support HTML5 video.

Iubitorii de artă contemporană se pregătesc de „Art Safari”.

La această ediție, a 11-a, organizatorii au pregătit patru expoziții românești și internaționale, care îi vor purta pe vizitatori într-o călătorie din secolul al XIX-lea, de la impresionismul spaniol, până în anul 2023, la arta generației „Z”.

La „Art Safari”, un etaj întreg este dedicat generației „Z”. Teodor, de exemplu, este student în anul doi la master, la Facultatea de Artă și Design din Cluj-Napoca.

Teodor Romilă: artist: „Stilul este cel hiperrealist și necesită multe ore de muncă. E cărbune și radieră, dar multă minuțiozitate, de terminat l-am terminat într-o lună jumate și e legat de tema timpului, de trecerea timpului”.

Mihai Zgondoiu, curator: „Puteți observa aici lucrări clasice, pornind de la desen, gravură, sculptură, pictură, până la cele are au în spate tehnologie, video artă, animație, vorbim chiar și de performance, deci avem o plajă largă de creații vizuale”.

Citește și
ilikeit
Suntem înconjurați de 800.000 de viruși. Cum îi putem vedea la dimensiuni uriașe, într-un proiect Art Safari

Alături de lucrările unor artiști francezi sunt și operele lui Mircea Cantor, românul care a câștigat premiul „Marcel Duchamp”, unul dintre cele mai prestigioase din arta contemporană.

Mircea Cantor, artist: „Prezint două lucrări inedite pentru publicul românesc, această rozetă făcută din doze de băuturi răcoritoare și o serie de fotografii cu mâinile Getei Brătescu, o artistă foarte importantă pentru scena românească. Este o serie de fotografii unde arată mâna artistului, mâna care este unealta artistului prin excelență”.

Ioana Ciocan, CEO „Art Safari”: „În fiecare vineri și sâmbăta, de ce nu, înainte să mergi la distracție, să te oprești la „Art Safari”, pentru că tururile încep la zece, conțin muzică live, proseco, dar și explicații despre lucrările mai interesante, iar ghizii noștri sunt foarte buni să răspundă la toate întrebările, de exemplu, de ce ar fi artă contomporană un pantof sport din care iese o plantă”.

„Art Safari” a ajuns la a 11-a ediție, iar până acum i-au trecut pragul peste 350.000 de vizitatori.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult