Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Înghețata devine o aventură culinară. Festivalul din Berlin surprinde cu arome unice. „Blue Gorgonzola, neobișnuită”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Înghețata este unul dintre cele mai iubite deserturi, savurată mai ales în lunile caniculare de vară.  

Vanilia, ciocolata și fructele sunt aromele preferate de cei mai mulți, dar vin din spate unele mai neobișnuite: gorgonzola, wasabi sau fasole. Festivalul înghețatei, organizat în Berlin, a adus în fața vizitatorilor tot soiul de rețete inedite. De pildă, un desert cu parmezan.

Carsten Kulawik, RTL reporter: „Trebuie să vă spun că are un gust foarte picant, foarte intens. Cașcavalul se simte foarte, foarte puternic, dar e și foarte răcoritoare la 26 de grade Celsius.”

Deși multe dintre sortimente sunt de-a dreptul ciudate, clienții nu lipsesc.

Vizitator: „Voi încerca Blue Gorgonzola, o aromă neobișnuită pentru o înghețată, dar deloc neplăcut.” Vizitator: „Toate aceste sortimente cu legume, cu kimchi în ele. E o chestiune de gust. Nu toată lumea e fană legume congelate. Mie mi-au plăcut foarte mult cele cu cașcaval.”

Citește și
Inghetata de casa
Ce se întâmplă în organism dacă mănânci înghețată în fiecare zi. Efectele dăunătoare ale acestui desert

Pentru 12 euro, vizitatorii pot gusta peste o sută de feluri de înghețată, inclusiv cu wasabi, ulei de măsline și fasole neagră. Neobișnuita idee îi aparține lui Antonio Tomasello.

Antonio Tomasello, organizator al festivalului de înghețată: „Înghețata înseamnă viață. Tot ceea ce văd aș vrea să transform în înghețată. Așa că, atunci când mănânc o carbonara bună, vreau să o recreez pe post de înghețată.”

Pentru Antonio, de la vorbe la fapte este doar un pas. Știe deja ce aromă va avea următoarea sa creație - chili con carne.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult