Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ideea inedită a unui primar, sătul că angajații întârzie. A instalat un sistem de acces performant la intrare

Your browser doesn't support HTML5 video.

Exasperat de subordonații chiulangii, primarul din comuna prahoveană Cerașu a instalat la intrarea în instituție un sistem de acces performant, cu turnicheți și cameră video.

Și a decis că oricine întârzie, chiar și un minut, va avea o oră de lucru tăiată. Sistemul electronic de pontaj nu a fost pe placul tuturor angajaților, așa ca unii și-au dat demisia.

La Primăria din Cerașu, erau zile când, după prânz, nu prea mai aveai cu cine să faci treabă, spune edilul-șef. Așa că a investit într-un sistem electronic de pontaj, ca la corporații. Acum, cei 20 de angajați ai Primăriei au grijă să nu întârzie nici măcar un minut. Durerea e că nici nu pot pleca mai devreme de ora 16. Angajată la Servicul de Asistență Socială: ”S-a întâmplat să mai întârzie, că face naveta, că a mai prins în față niște masini cu piatră și mergeau încet, dar că asta e.” Angajat: ”Nu e greu de folosit cartela, ca sunt părerile împărțite. Sunt și unii care au acceptat mai greu.”

Primarul e convins că localnicii vor aprecia investiția, pentru că își vor rezolva problemele mai ușor.

Alin Staicu, primar Cerașu: ”Acum măcar cetățenii din Cerașu, care îi și plătesc pe funcționari, știu pe ce se duc banii și nu mai vin degeaba pe la ghișeu și își rezolvă treaba.” În biroul primarului există și o cameră de supraveghere, menită să ii descurajeze pe localnici să vină cu "mici atenții" când au de rezolvat câte o problemă delicată.

Citește și
Bani, lei
Firmele din România, afectate de costurile mari din energie. Angajații riscă să piardă locurile de muncă

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult